Vizitatorii care ajung la Curtișoara trec mai întâi „testul” termometrului

Surpriză pentru gorjenii care au mers, în acest weekend, la o plimbare în aer liber la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara. Pe lângă masca pe care sunt nevoiți să o poarte dacă vor să intre în căsuțe, ei trebuie să se dezinfecteze, dar li se măsoară și temperatura. Cei cu febră sunt întorși din drum. Din fericire, în aceste zile, nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Ghidul de acolo a fost instruit astfel încât să fie luate toate măsurile de protecție și să fie redus la minimum riscul de infectare atât pentru personal, cât și în rândul vizitatorilor. Pe lângă dezinfectantul pus la dispoziția celor care ajung la muzeul de la Curtișoara, acestora li se măsoară și temperatura.

De întregul proces de instruire și triaj se ocupă ghidul muzeului. Ca să poată vizita și interiorul căsuțelor, oamenii trebuie obligatoriu să poarte măști. Muzeul în aer liber este locul perfect pentru o plimbare în liniște mai ales pentru cei care au fost nevoiți să stea în case în ultimele două luni. Cei care ajung acolo nu au niciun motiv să regrete ieșirea în natură mai ales că află povești impresionante despre fiecare monument din muzeu. „Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara a fost înființat în 1975 și este alcătuit din sătucul gorjenesc, căsuțele fiind aduse numai din județul Gorj și montate aici la muzeu. Se găsește aici și ansamblul Tătărescu, adus de la Rovinari, Poiana, mai târziu, în 2000 – 2002. Casele lui Tătărescu s-au construit aici, la Curtișoara. Fiecare casă are povestioara ei. Spațiul este numai bun pentru o plimbare în aer liber. Avem aici, la dispoziția vizitatorilor dezinfectant, apă, săpun. Măsurăm temperatura”, a spus Aurelia Moruș, ghidul muzeului.

De vineri, au fost deschise toate muzeele din județul Gorj. În spațiile închise, masca este obligatorie atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: