Preferă să li se strice marfa decât să se mute în hala de fructe

Comercianții din Piața Centrală a orașului nu vor în ruptul capului să se mute în hala cea noua, construită special pentru ei de către primăria Târgu Jiu. Piețarii preferă să li se strice marfa, decât să se mute în hala cea nouă care dispune inclusiv de aer condiționat. Autorităţile locale spun că până în prezent nimeni nu a solicitat să se mute în construcţia care nu şi-a găsit încă utilitate.

Autoritățile locale au cheltuit nu mai puțin de 2,4 milioane de lei să construiască piața agroalimentară închisă. La mai bine de un an de la deschidere, pieţarii refuză să intre în ea cu riscul de a pierde tone de fructe sau legume din cauza caniculei. Aceștia au preferat să monteze umbrele decât să se mute în hala prevăzută cu aer condiționat. ”Noi nu ne mutăm, faptul că este masa de un metru pătrat, ce expui într-un metru pătrat când numai cântarul ocupă un sfert de masă. În al doilea rând, nu sunt condiții de urcat marfa la etaj. Rămânem aici, am 25 de ani de piață, am vândut și în frig și pe caniculă. Nu s-a plâns nimeni că marfa a fost de proastă calitate. Marfa se strică și vara, nu numai iarna, asta e”, a spus un comerciant din Piața Mare.
Autorităţile speră ca temperaturile ridicate de afară să-i determine pe comercianţi să-şi mute activitatea, mai ales că hala cea nouă este dotată cu aer condiționat. Piața agroalimentară a fost inaugurată anul trecut.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: