Pregătiri pentru Festivalul ”Hora din Străbuni” de la Logreşti

Primăria Târgu Logreşti a demarat pregătirile pentru bâlciul anual din comună ce are loc pe 6 august. Tot la acea dată, primăria va organiza și cea de-a IV a ediție a Festivalului ”Hora din Străbuni”. La competiția folclorică sunt așteptați să participe concurenți de pe Valea Amaradiei și Valea Gilortului, dar și de pe Valea Oltețului, având în vedere că Logrești se învecinează cu județul Vâlcea. Consilierii locali din comună au votat alocarea a 13.000 lei pentru organizarea evenimentului.

Consiliul Local Târgu Logrești a aprobat suma de 13.000 de lei pentru organizarea bâlciului anual și a festivalului concurs ”Hora din Străbuni”. Evenimentul este programat pentru data de 6 august, însă primăria a demarat deja lucrările de amenajare a spațiului din satul Măru. ”Ca și în anii trecuți, bâlciul va avea loc pe vechiul amplasament, am început deja să amenajăm locurile, avem repartizate 100 de locuri pentru produse industriale, 10 grătare cu produse tradiționale, tiribombe, tobogane, mașinuțe, tot ce trebuie pentru un bâlci”, a spus Ion Băluță, primarul din Logrești.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, festivalul folcloric ”Hora din Străbuni” va reuni concurenți de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului și Valea Oltețului. ”Anual participă în jur de 10 formații de dansuri populare, 25 de soliști vocali și 2 sau 3 tarafuri tradiționale. În fiecare an am avut concurenți și din Valea Oltețului pentru că noi ne învecinăm cu județul Vâlcea”, a spus primarul Ion Băluță.

Cetățenii din Logrești și din comunele învecinate vor asista cu această ocazie la un recital extraordinar din partea artiștilor de la Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”, dar și cunoscuți interpreți de muzică populară de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. ”Cetățenii vor avea parte și de invitați surpriză, cântăreți de muzică populară, iar la ora 22.00 vom asista cu toții la un foc de artificii”, a spus primarul Ion Băluță.

FOTBAL

Nici tinerii pasionați de sport din comună nu au fost dați uitării. Primăria va organiza, cu prilejul zilelor comunei, și un campionat de fotbal local la care vor participa șapte echipe, respectiv fiecare sat al comunei. ”Echipele de fotbal vor fi premiate astfel, locul I 300 lei, locul II 200 lei și locul III 150 lei. Încercăm în acest mod să încurajăm tinerii să facă sport și să participe la acest gen de competiții, mai ales că avem copii buni pe raza comunei”, a spus primarul Băluță.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: