Beneficii pentru elevii care vor studia la Liceul Tehnologic Bustuchin

Veşti bune pentru elevii care vor hotărî să-şi continue studiile în cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin. Conducerea unităţii a precizat că se lucrează la un proiect prin care viitorii absolvenţi ai liceului din Bustuchin să-şi găsească rapid un loc de muncă în cadrul principalului angajator din zonă. Conducerea unităţii şcolare a declarat că are promisiuni din partea OMV Petrom că în doi ani va funcţiona la Bustuchin Şcoala Petrolistului.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care aleg să-şi continue studiile în cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin vor avea parte de foarte multe avantaje, spune conducerea unităţii şcolare. Este vorba de mai multe posibilităţi de a-şi găsi un loc de muncă stabil după finalizarea studiilor. Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic din Bustuchin, spune că noua specializare din cadrul şcolii profesionale îi va apropia mai mult pe elevi de principalul angajator din zonă. ”Avem două specializări noi pentru liceu şi una pentru profesională, săptămâna trecută am avut ARACIP şi am trecut cu brio acest hop al avizului din partea ARACIP, această nouă specializare de instalator de gaze este o specializare care ne va apropia mai mult de angajatorul de la noi din zonă şi anume de OMV Petrom. După finalizarea anilor de studiu, o echipă de la OMV Petrom va veni şi vom vedea dacă avem posibilitatea să angajăm anumiţi copii”, a spus Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin.

Şcoala Petrolistului

Tot în această localitate va funcţiona peste doi ani o şcoală a petrolistului, anunţă conducerea liceului. ”În următorii doi ani am promisiunea verbală că OMV Petrom va demara şi în cadrul liceului din Bustuchin proiectul numit de ei ”Şcoala petrolistului”, cu alte cuvinte o să avem Petromul mult mai aproape de noi cu o finanţare consistentă”, a spus Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin.

Cât priveşte procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională în cadrul unităţilor şcolare din Bustuchin, directorul spune că este unul satisfăcător şi că există un nucleu de elevi care chiar îşi dau silinţa. ”La Evaluarea Naţională procentul este de 72%, avem o notă de 10 la matematică, asta înseamnă că se munceşte şi avem note de 9-9.60 la Limba Română. Nucleul cel mai important, se situează cu note între 7 şi 9, asta mă încântă pentru că există un nucleu de copii care muncesc”, a spus Vasile Spiridon, directorul Liceului din Bustuchin.

Pentru a-şi putea continua studiile, elevii au la dispoziţie, pentru învăţământul de zi, una din calificările: tehnician mecatronist - 28 de locuri sau tehnician electromecanic - 28 de locuri. Cât despre învăţământul profesional, începând cu anul şcolar 2015-2016, va funcţiona la Liceul Tehnologic din Bustuchin o clasă cu 28 de locuri pentru calificarea instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze. Cei care optează pentru învăţământul profesional vor primi lunar câte o bursă de 200 de lei din partea statului. „Şi pentru că ne dorim să atragem şi absolvenţi de gimnaziu din alte localităţi, de anul şcolar viitor, aceştia vor avea posibilitatea de a deconta o parte din banii folosiţi pentru navetă”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Bustuchin, Vasile Spiridon. Tot cu anul şcolar 2015-2016, Liceul Tehnologic Bustuchin vine în întâmpinarea absolvenţilor de liceu cu o clasă postliceală de unde tinerii se pot califica în meseria de maistru sondor la forajul sondelor. Pentru nivelul postliceal sunt disponibile tot 28 de locuri.

DOTĂRI

În prezent, liceul din Bustuchin este dotat cu 10 săli de clasă, 2 laboratoare de informatică, un laborator de biologie, un laborator de fizică, un laborator de discipline tehnice, un cabinet de limba română, un cabinet de istorie, un cabinet de matematică, un cabinet de consiliere psiho-pedagogică, un centru de documentare şi informare, dar şi ateliere de mecanică, electromecanică şi construcţii.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: