Pregătiri pentru Ziua Vârstnicilor la Câlnic

Autorităţile locale de la Câlnic au început pregătirile pentru Ziua Vârstnicilor care, cel mai probabil, va fi sărbătorită week-endul viitor. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, aproximativ 300 de persoane, cu vârste de peste 65 de ani, vor participa la o masă festivă. Evenimentul va avea loc la un restaurant din judeţ, iar primăria va asigura inclusiv transportul vârstnicilor. Petrecerea a devenit deja o tradiţie pentru bătrânii din comună, care pentru o zi îşi lasă deoparte grijile cotidiene. Tot de Ziua Vârstnicilor vor fi sărbătorite şi cele mai longevive cupluri din Câlnic.

Autorităţile comunei Câlnic pregătesc o hotărâre de Consiliu Local pentru alocarea fondurilor necesare organizării Zilei Vârstnicilor. De asemenea, în această perioadă, se verifică evidenţele primăriei pentru a se identifica toate persoanele ce depăşesc vârsta de 65 de ani. „Ca în fiecare an, în luna octombrie vom marca Ziua Vârstnicilor cu o petrecere. Voi propune în Consiliul Local ca evenimentul să fie organizat în data de 11 octombrie, însă voi ţine seama şi de părerile consilierilor. Vom scoate din evidenţele noastre toate persoanele care au peste 65 de ani şi le vom înmâna invitaţii”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Potrivit edilului local, primăria va asigura inclusiv transportul vârstnicilor. „Vom organiza o masă festivă la un restaurant din judeţ, încă nu ne-am decis asupra locaţiei. Cert este că le vom pune la dispoziţie mijloace de transport pentru a se putea deplasa la restaurantul respectiv. Va fi o petrecere unde distracţia şi voia bună vor fi asigurate de o formaţie de muzică populară. Ne aşteptăm la o prezenţă de aproximativ 300 de persoane”, a mai precizat primarul Vulpe.

ANIVERSARE

O parte din bătrânii prezenţi la petrecere vor avea parte şi de o altă surpriză din partea primăriei. Asta pentru că autorităţile vor sărbători cele mai longevive cupluri din localitate. „De Ziua Vârstnicilor vom sărbători şi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Acestora le vom oferi câte o şampanie şi o diplomă de fidelitate. Prin acţiunile noastre vrem să aducem zâmbetul pe buzele bătrânilor într-o atmosferă plăcută”, a declarat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: