Prima zăpadă la Rânca, la cota 2.000 m

Prima zăpadă a căzut deja în staţiunea montană Rânca. Potrivit conducerii Salvamont Gorj primii fulgi au căzut în Parâng la 1.600 de metri, dar strat de zăpadă s-a depus de câţiva centimetri doar la 2.000 de metri.

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a precizat că administratorii din Rânca au început deja să amenajeze pârtiile. „Toate pârtiile de la Rânca sunt într-un proces de amenajare şi cu siguranţă când stratul de zăpadă va fi suficient vor funcţiona atât cele din centru dotate cu teleski, cât şi cea de la Păpuşa dotată cu telescaun”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Salvamontiştii le recomandă tuturor turiştilor să solicite informaţii despre starea traseelor pe care doresc să le parcurgă pentru a evita situaţiile neplăcute. ”Toate traseele montane sunt deschise, sunt marcate corespunzător, iar în funcţie de cantitatea de zăpadă care va cădea şi de acumulările de pe versanţi acestea vor fi închise total sau parţial. Începând cu acest an, în sprijinul Salvamont vin şi cele nouă baze noi de salvare montană care vor servi şi ca punct de informare turistică. „Începând din acest an, în întreaga zonă montană şi submontană a judeţului Gorj au fost date în folosinţă cele nouă baze noi de salvare montană în Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Rânca 2, Baia de Fier şi Polovragi”, a adăugat Sabin Cornoiu.

Tot reprezentanţii Salvamont Gorj au dat garanţii că în acest moment se circulă fără probleme pe şoseaua Transalpina şi că cel mai probabil aceasta va rămâne deschisă în continuare. „Cei care doresc să traverseze Transalpina trebuie să urmărească prognoza meteo şi să-şi ia toate măsurile de siguranţă necesare”, a precizat Cornoiu.

Cabanierii din zonă speră să fie o iarnă lungă, pentru a-şi reveni după o vară în care nu le-a mers prea bine, din cauza anunţurilor CNADNR că Transalpina este închisă şi că şoferii riscă amenzi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: