Vârstnicii din Văgiulesti, sărbătoriţi de autorităţile locale

Eveniment în premieră la nivelul comunei Văgiuleşti. Administraţia locală va sărbători pentru prima dată vârstnicii din localitate. Pe data de 1 octombrie seniorii din comună sunt aşteptaţi la căminul cultural din satul Văgiuleşti, acolo unde autorităţile locale le vor pregăti un program special. Aici vor putea lua parte la o masă festivă oferită de primărie şi Consiliul Local.

De 1 octombrie, când se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Vârstnicilor”, administraţia locală din Văgiuleşti va organiza pentru prima dată pe plan local o petrecere în cinstea persoanelor în vârstă din comună. Pensionarii din toate satele sunt aşteptaţi la căminul cultural din centrul comunei pentru a lua parte la o masă festivă unde vor putea socializa pe acorduri de muzică populară. „Este  pentru prima dată, nu ştiu cum va ieşi, dar anul acesta am luat exemplu de la alte primării şi încerc să organizez ceva frumos pentru persoanele vârstnice din localitate. Oamenii simt nevoia de comunicare, de socializare. Ne gândeam să le dăm o porţie de fasole, vom avea şi muzică populară. Poate vom avea şi un spectacol oferit de dansatorii noştri locali din formaţia Brâuleţul”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Transportul la căminul cultural, asigurat de autorităţi

Autorităţile locale se aşteaptă la o prezenţă de peste 100 de persoane la acest eveniment. Pentru ca vârstnicii să poată ajunge la această manifestare, autorităţile locale le vor pune la dispoziţie şi un mijloc de transport, asta pentru că unele sate sunt la distanţe mari de centrul comunei, precum Murgileşti sau Covrigi. „O să le fac invitaţie pe sate, pentru cei care vor să participe la acest eveniment le stabilesc punctul unde să se adune ca să îi putem aduce cu microbuzul”, a precizat primarul comunei Văgiuleşti.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: