Prejudiciu de 7 milioane de euro la RAAN

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a transmis, ieri, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, raportul Corpului de Control al ministrului cu privire la activitatea RAAN şi contractele privind procesarea de cărbune energetic în perioada 2009-2013.

Prejudiciul înregistrat de RAAN în urma denunţării acestor contracte este de peste 7 milioane euro, conform concluziilor raportului Corpului de Control, anunţă Departamentul pentru Energie. „Ceea ce s-a întâmplat la RAAN, de-a lungul timpului, depăşeşte orice imaginaţie. Am speranţa ca DNA să înceapă o analiză a datelor pe care le-am transmis astăzi. Creşterea performanţei companiilor de stat şi stoparea furturilor din aceste companii rămâne o prioritate pentru mine în lunile care  urmează”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

În iulie, ministrul a mai transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă două rapoarte  primite de la Corpul de Control privind contractarea, derularea şi facturarea lucrărilor de investiţii la instalaţia de evacuare de la Romag Termo a RAAN si, respectiv, derularea unor contracte de furnizare şi procesare a cărbunelui energetic, precum şi vânzarea - cumpărarea energiei electrice in cadrul regiei.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013. Cel mai mare creditor cuprins în tabelul creanţelor este Confort SA Timişoara, companie controlată de omul de afaceri Georgică Cornu, care figurează cu o creanţă de 663,7 milioane de lei. Suma propusă la distribuire este de 462,1 milioane de lei. Şi CE Oltenia are de recuperat de la RAAN peste 200 de milioane de lei. Din cauza acestor datorii, CEO traversează o perioadă grea din punct de vedere economic, fiind obligat să livreze cărbune la Halânga fără să primească vreun leu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: