Sinistraţii din Roşia au la dispoziţie 15 zile să-şi facă o casă

Sinistraţii de la Roşia de Amaradia, care nu şi-au construit locuinţe pe terenul primit de la stat au fost somaţi. Primăria le-a dat termen 15 zile pentru a turna fundaţia la casă. Cei care nu se vor conforma vor rămâne fără teren. Consiliul Local Albeni a dat o hotărâre prin care terenurile cu pricina vor fi oferite adevăraţilor nevoiaşi.

16 familii din Roşia de Amaradia ale căror locuinţe au fost afectate de alunecările de teren din 2006 nu şi-au construit case pe terenul pus la dispoziţie de stat în localitatea Albeni. Printre ei se numără şi soţii Belega. Deşi ambii nu au serviciu ei s-au apucat să-şi construiască o casă abia acum când primăria i-a informat că vor rămâne fără teren. „Trebuia să ne apucăm pentru că ni s-a spus de la primărie că avem 15 zile la dispoziţie să începem lucrarea. Vom face o casă cu două camere, baie şi bucătărie pentru că nu vom avea bani de una mai mare”, a spus Marcel Belega. Pentru că nu au cu ce plăti meseriaşi, cei doi soţi muncesc cot la cot pentru a construi casa. „Am rămas amândoi fără serviciu, am terminat şi şomajul aşa că muncim noi pentru că nu avem bani pentru a plăti oameni”, a spus Constantina Belega.

Nu există utilităţi

Primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea  spune că nu va avea milă pentru nimeni. Va lua terenul tuturor celor care nu vor demara lucrările pentru construcţia caselor. „Conform procesului verbal de predare-primire se făceau obligaţi să înceapă lucrările în termen de un an. Din 2006 a trecut destul timp, n-au început. Dacă în momentul în care nu pot să-şi construiască înseamnă că este vorba de alte situaţii, şi-au reconstruit casele în Roşia de Amaradia şi nu mai vor să construiască pe aceste loturi. Terenul rămâne la dispoziţie primăriei şi avem destule familii nevoiaşe care nu au casă, avem cui să-l dăm”, a precizat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.  

În zona în care au fost mutaţi sinistraţii din Roşia de Amaradia nu există apă potabilă şi gaze. Din acest motiv mulţi au preferat să-şi refacă locuinţele afectate de alunecările de teren decât să se mute într-o zonă în care se trăieşte ca în Evul Mediu. Despre obligaţiile sale primarul nu a povestit prea mult...

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: