Preoteasa: Fiul meu ar accepta să fie perfect doar de ruşine

Constantin Preoteasa, fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a comentat speculaţiile potrivit cărora Fiul său, Claudiu Preoteasa, ar fi favorit la scaunul de prefect, fiind finul lui Victor Ponta. Acesta e de părere că Dian Popescu i-a promis lui Liviu Andrei menţinerea în funcţie, fără ca Victor Ponta şi Crin Antonescu să ştie. Preoteasa a mai precizat că fiul său nu este tentat de postul de prefect întrucât, în Bucureşti, câştigă triplul salariului pe care l-ar încasa venind în Gorj.

Rep.: Se zvoneşte că fiul dumneavoastră va ocupa postul de prefect. Ştiţi ceva despre acest lucru?

C.P.: Fiul meu nu este interesat de postul de prefect. Nu cred că ar veni în Gorj pentru un salariu de 40 milioane când acum, în Bucureşti, în funcţia de consilier expert în Parlament câştigă triplu. În plus, are locuinţă, are familie în Capitală şi ţinteşte mult mai sus. A fost secretar de stat şi nu are cum să se întoarcă la o funcţie inferioară. Ştiu că ţinteşte spre un post de ambasador. În condiţiile în care i se va impune cred că va accepta să fie prefect doar de ruşinea lui Victor Ponta pe care îl respectă foarte mult, dată fiind şi relaţia de prietenie dintre ei.

Rep.: Aveţi foarte multă experienţă în politică. Ce părere aveţi despre faptul că liberalii i-au promis lui Liviu Andrei menţinerea în funcţia de prefect?

C.P.: După ce va fi instalat cabinetul Ponta, la nivel naţional, nu va rămâne în funcţie nici gheară de prefect PDL. În plus, cred că Dian Popescu a făcut această promisiune fără ca Ponta şi Antonescu să ştie. Sunt 100% sigur că atât Ponta cât şi Antonescu nu vor ţine cont de Dian Popescu.

Rep.: Se pare că negocierea scaunului de prefect s-a făcut odată cu trecerea domnului Filip la PNL. De ce nu credeţi că se va materializa promisiunea liberalilor?

C.P.: Vă spun sigur că nu mai rămâne în funcţie nici un prefect PDL. Nu cred în aceste negocieri pentru că USL nu avea nevoie de Dorin Filip. În momentul de faţă, alianţa este pe val cu sau fără Filip

Rep.: Dacă fiul dumneavoastră nu intenţionează să devină prefect de Gorj, de ce sunteţi împotriva lui Liviu Andrei?

C.P.: Să nu se înţeleagă greşit. Sunt prieten cu Andrei, îl iubesc şi îl apreciez, însă asta e politica USL. Prefectul este reprezentantul primului ministru şi al Guvernului în teritoriu. El a făcut politica PDL-ului patru ani de zile. Cei care vin şi spun că va rămâne în funcţie nu ştiu ce înseamnă politica.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: