Preoţii, poliţiştii şi magistraţii nu contribuie la fondul de sănătate

Preoţii, poliţiştii şi magistraţii sunt privilegiaţi prin lege. Ei beneficiază de servicii medicale şi reţete gratuite, iar contribuţia pentru sănătate este plătită de stat Acest lucru îi deranjează pe ceilalţi gorjeni cărora lunar li se opreşte un procent din salariu pentru contribuţia la sănătate.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj susţin că la nivelul judeţului sunt şi persoane care sunt scutite de la plata contribuţiei de sănătate pentru că statul plăteşte pentru aceste categorii de persoane. Preoţii, magistraţii şi poliţiştii beneficiază de gratuitatea actului medical fără a li se opri vreun ban din salariu lunar aşa cum se procedează cu ceilalţi angajaţi atât din sectorul de stat cât şi din cel privat. „Sunt şi categorii de persoane scutite de la plata contribuţiei la sănătate. Banii pentru asigurările de sănătate ale preoţilor, poliţiştilor şi magistraţilor vin din alte surse, mai exact de la ministere. Statul le plăteşte contribuţia la sănătate”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

„Legea îi protejează tot pe cei care au bani“

Gorjenii sunt nemulţumiţi de această situaţie însă nu au ce face dacă legea este de aşa natură încât să protejeze numai anumite categorii de persoane. „Asta e legea de la noi din ţară. Îi protejează tot pe cei care au bani. Noi dacă nu plătim lunar la sănătate ne pierdem calitatea de asigurat şi nu beneficiem de servicii medicale ca ei. Nici măcar reţete compensate nu luăm pentru că nu se eliberează decât la început de lună şi dacă atunci nu avem nevoie apoi nu mai prindem, iar în spital oricum se plăteşte. Iar ei au gratuitate. Asta este ţara noastră e de partea ăstora cu bani nu de partea oamenilor de rând”, au declarat mai mulţi localnici ai municipiului.

De gratuitatea actului medica se pot bucura şi tinerii până la 18 ani sau până la 26 de ani dacă fac dovadă că s-au înscris la o formă de învăţământ superior şi pensionari.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: