Preparatorul fizic scoţian de la Craiova: Primul obiectiv al echipei este Supercupa

Ian Coll este preparatorul fizic scoţian al Universităţii Craiova iar în trecut acesta a antrenat şi jucătorii celor de la Celtic. Coll spune că a fost adus să-i pregătesc fizic pe jucători pentru duelurile din Europa.

Prepartorul fizic scoţian Ian Coll a fost adus la Universitatea Craiova, chiar de la echipa care domină de ani de zile campionatul din Bulgaria Ludogorets Razgrad, scopul fiind să-i aducă pe alb-albaştri la un nivel fizic corespunzător, pentru a rezista ritmului de competiţie cu meciuri din trei în trei zile.

Ian Coll a mai lucrat la Celtic Glasgow şi stagiul din Austria este perioada în care poate să-şi pună în practică strategia, alături de portughezul Rui Santos şi de Daniel Ene, ceilalţi preparatori fizici ai Universităţii Craiova. Ian Coll spune că obiectivul stabilit cu finanţatorul Mihai Rotaru este să-i aducă pe jucători la un nivel fizic suficient pentru a rezista duelurilor din cupele europene. „Am venit la Craiova în mijlocul sezonului şi cumva i-am pregătit pe jucători pentru ce facem acum, doar i-am obişnuit cu metodele mele. Acum căutăm să ne îmbunătăţim şi la capitolul fizic şi cel tactic, în principiu să jucăm mai repede, mai intens, să fim mai rapizi şi mai rezistenţi. Sunt adeptul antrenamentului cu mingea, deoarece sunt patru elemente importante într-o pregătire: elementele tehnice, tactice, fizice și elementul mental. Un jucător nu este niciodată sută la sută în timpul unui sezon. Meciurile dau o oboseală, antrenamentele dau oboseală, iar obiectivul nostru este să gestionăm aceste situații. Primul obiectiv al echipei este Supercupa, vrem să câştigăm trofeul şi trebuie să fim 100 % pentru acest meci. Apoi urmează debutul campionatului şi meciurile europene”, a spus Ian Coll, cel care a lucrat la Celtic inclusiv cu Virgil Van Dijk, fundaşul lui Liverpool.

Anul trecut, oltenii au ieşit ruşinos din Europa League, eliminaţi de gruzinii de la Lokomotiv Tbilisi.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: