Ce echipă rămâne în Liga 2 dintre retrogradate

Fotbal Comuna Recea, viitoarea CS Dacia Maramureș, este prima echipă care rămâne în Liga 2 în cazul unui abandon. În cazul în care noul club Farul Constanța, care va evolua în Liga 1, nu dorește să-și facă o echipă secundă în Liga 2, pe locul deținut de formația la care acționar a fost Ciprian Marica, atunci acesta îi va reveni primului club aflat sub linia retrogradării de la finalul sezonului 2020-2021.

Această echipă este Fotbal Comuna Recea, care a retrogradat în urma pierderii barajului de menținere în Liga 2 jucat cu Unirea Slobozia. Clubul din Maramureș este și el într-un proces de schimbare de identitate în această vară, urmând să ia numele de CS Dacia Maramureș, în urma asocierii dintre Consiliul Local Baia Mare, Consiliul Local Recea și Consiliul Județean Maramureș, și să joace pe stadionul din Baia Mare.

Din informațiile publicate de liga2.ro, Ciprian Marica a avut deja discuții de cedare a locului Farului din Liga 2 către noua echipă din Baia Mare, viitoarea CS Dacia Maramureș, în schimbul unei sume de bani. Sursele liga2.ro spun că ar fi vorba de circa 200 de mii de euro, bani cu care Marica va stinge din datoriile pe care le avea la Farul.

Totuşi, conform regulamentelor noua CS Dacia Maramureș este prima echipă care va beneficia automat de un loc vacant în Liga 2, fie din cauza neînscrierii Farului în acest eșalon fie a unei alte echipe, astfel că trupa din nord-vestul țării poate reveni în liga secundă și fără a da bani, a mai informat sursa citată. Trebuie doar să aștepte neînscrierea unui club cu drept de joc în Liga 2.

Au retrogradat din Liga 2 și primesc o șansă de revenire în cazul în care există vreun abandon sau desființare ori mai multe, în următoarea ordine Fotbal Comuna Recea, CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: