Presa pune investitorii pe fugă

Au un talent politicienii ăştia să dea vina pe presă când nu sunt în stare să rezolve o problemă, ceva de speriat. Aflu ieri de la Victor Ponta că dacă investitorii ar citi presa din România, sigur nu şi-ar mai face drum pe aici. Cum de la o vreme nu a mai apărut nici picior de investitor, pot trage concluzia că oamenii de afaceri străini citesc presa din România şi bine fac. Dar nu presa e de vină că scrie, ci ei, cei care fac toate nenorocirile despre care presa scrie. Chiar nu mă aşteptam ca vechea teorie a lui Ion Iliescu să fie îmbrăţişată de „cârlanul” Ponta.

Ţineţi minte când ne promitea Iliescu „linişte” dacă îl realegem preşedinte? Ei bine, un altfel de linişte vrea şi Florin Cârciumaru la Gorj. Preşedintele pesediştilor locali se plânge că păstoreşte un judeţ de reclamagii, că în alte judeţe e linişte. A spus-o în contextul omului de afaceri care l-a reclamat pe şeful poliţiei de abuzuri. Un caz sensibil, o reclamaţie asumată, nu anonimă, criticată pe nedrept. Caragea poate fi vinovat sau nu, dar reprezintă o instituţie a statului şi este dreptul oricărui contribuabil să reclame. Nu plătim taxe şi impozite ca să avem „linişte” în sensul de a ascunde gunoiul sub preş, plătim taxe şi impozite ca să avem poliţişti care nu percep taxe de protecţie. Nu l-am auzit pe Caragea să se plângă de numărul mare de reclamaţii, dar îl plânge primul om politic al judeţului. Nu este normal. Caragea, dacă se simte hăituit de reclamagii, are pârghiile legale să îşi apere onoare, nu are nevoie de sprijinul politicienilor. Mai ales al celor care se plâng că au la rândul lor multe reclamaţii, unele aflate în anchetă…

Investitorii fug de Gorj mai mult decât de alte judeţe din România. O fi şi din cauză că judeţul acesta are o grămadă de ziare, radiouri şi televiziuni. Oricare dintre ziarele din Gorj are trafic pe internet mai mare decât are un ziar naţional pe raza judeţului, iar asta spune multe despre calitatea presei locale. Dar presa din Gorj are ce scrie nu numai pentru că ziariştii sunt buni ci în primul rând pentru că ei, cei care conduc la diferite niveluri acest judeţ, sunt surse inepuizabile de subiecte negative.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: