Preşedintele PDL Gorj, ales abia la toamnă

Alegerile din PDL Gorj ar putea fi amânate până în cursul toamnei, vestea fiind confirmată parţial de către şefa organizaţiei de femei a partidului, Sulfina Barbu, desemnată să coordoneze activitatea filialei de la Gorj. Aceasta a avut vineri o întâlnire cu primarii PDL din judeţ, cu care a discutat despre finanţarea unor proiecte locale, iniţiate de aceştia, dar şi despre modul în care vor avea loc alegerile în cadrul organizaţiei judeţene. Barbu a menţionat că primele alegeri interne vor avea loc pe structurile create la nivelul secţiilor de votare, în cadrul cărora trebuie să existe cel puţin 15 membri.

Sulfina Barbu a precizat că în lipsa celor 15 membri alegerile nu pot să fie organizate la o secţie de votare, iar restul alegerilor din organizaţie nu pot să aibă loc până nu sunt încheiate alegerile din cadrul structurilor create pe secţiile de vot. O decizie finală ar putea fi luată la începutul săptămânii viitoare de către conducerea centrală a partidului, Barbu dând de înţeles că filiala de la Gorj nu va reuşi să încheie procesul electoral intern până la mijlocul lunii iulie, când va avea loc, la Bucureşti, Convenţia Naţională a PDL.

Sulfina Barbu a menţionat şi că viitorul preşedinte al filialei va trebui să îşi asume o candidatură la şefia Consiliului Judeţean Gorj, precum şi câştigarea alegerilor respective. În acest sens, democrat-liberalii vor organiza un sondaj de opinie, candidatul din 2008 la funcţia de preşedinte al CJ Gorj fiind fostul secretar de stat Ionel Manţog, care în prezent este consilier judeţean. Sulfina Barbu a precizat că va reveni la Târgu Jiu în cel mult două săptămâni, ea urmând să îşi mărească numărul de vizite la Gorj pe măsură ce în filială vor fi organizate alegerile interne.

PDL Gorj este condus în prezent, cu statut de interimar, de către deputatul Cosmin Popescu, acesta anunţând cu aproape două luni în urmă că a demisionat din funcţie şi că aşteaptă validarea de către conducerea centrală a partidului a demisiei respective. Sulfina Barbu a precizat însă vineri că ea nu are cunoştinţă despre nicio demisie, menţionând că în Biroul Permanent Naţional nu a fost luată în discuţie, până acum, vreo solicitare a lui Popescu de a se retrage din fruntea organizaţiei.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: