Preşedintele PNG Gorj trimite doi primari la Parchet

Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj, i-a reclamat la Parchet pe Ion Mihuţescu, primarul de la Baia de Fier, şi pe Gheorghe Gaşpar, primarul de la Mătăsari. Cei doi primari sunt acuzaţi de faptul că încalcă legile menţinând în funcţiile de consilieri locali două persoane excluse din PNG. Este vorba despre Ionel Zăbulică, consilier local la Mătăsari, şi Ion Mocu, consilier local la Baia de Fier.

Ion Paliţă spune că şapte dintre consilierii PNG au fost sancţionaţi cu excluderea întrucât nu au strâns semnături pentru reînscrierea partidului. Deşi în cinci localităţi au fost numiţi alţi consilieri PNG, la Baia de Fier şi Mătăsari sunt menţinute în funcţii două persoane excluse din partid încă din data de 28 septembrie. “Deciziile Biroului Judeţean ale partidului au fost aplicate în cinci localităţi, consilierii fiind schimbaţi cu următorii de pe liste. La Baia de Fier şi Mătăsari nu s-a întâmplat acest lucru întrucât primarii, doi baroni PSD, nu respectă legile din România. Din acest motiv le-am făcut plângere penală, la unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, iar la celălalt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru”, a declarat Ion Paliţă.

Şeful PNG Gorj a mai precizat că va înainta documentele procurorului general al României. “Aştept să văd ce decizii vor fi luate în aceste zile. Cel mai târziu vineri voi merge cu o plângere la procurorul şef al judeţului, urmând ca după aceea actele să ajungă pe masa procurorului general al României”, a mai menţionat Paliţă.

Primarii se disculpă

Ion Paliţă spune că ambii primarii vin acum cu tot felul de motivaţii pentru a scăpa basma curată. “Cel de la Mătăsari a motivat că Ionel Zăbulică este menţinut în funcţia de consilier întrucât a dat în judecată partidul. Zăbulică trebuia să dea în judecată Consiliul Local şi să atace hotărârea prin care era destituit, însă nu a fost dată nici o hotărâre de acest gen de către primar”, a declarat Paliţă.

La Baia de Fier lucrurile stau cu totul altfel. Consiliul Local a emis o hotărâre prin care postul de consilier, ocupat de Ion Mocu, este declarat vacant, însă proiectul de hotărâre prin care acesta era înlocuit cu Ion Aguridă, următorul pe lista PNG, nu a fost aprobat. Primarul Mihuţescu susţine că îl va da în judecată pe Paliţă pentru denigrare şi va cere daune morale, pe care le va da copiilor săraci. „Eu am respectat legea, consiliul local este cel care s-a opus adoptării hotărârii”, a explicat Mihuţescu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: