Preşedintele PNL Gorj, o noapte în arest! Percheziţii la Peştişani!

Marţi, 3 iulie 2012, zi cu ghinion pentru liderul PNL Gorj Dian Popescu. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore alături de fratele său Gabriel Popescu. Cei doi deţin firma de construcţii Maserati Construct şi sunt acuzaţi de procurori de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Reţinerea celor doi s-a făcut în cadrul aceluiaşi dosar în care a fost arestat primarul din Peştişani Florin Pavel. Maserati a câştigat în 2008 licitaţia pentru construirea unei baze sportive multifuncţionale la Peştişani. Anchetatorii au făcut percheziţii la cele două case ale primarului Florin Pavel, însă la închiderea ediţiei acestea nu fuseseră finalizate.  

Dian Dumitru Popescu şi fratele său Gabriel Titus Popescu au fost audiaţi ieri timp de mai multe ore la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Audierile s-au încheiat cu emiterea de către procuror a unor mandate de reţinere pentru 24 de ore. Primul mandat a fost primit de Gabriel Popescu, ieri la ora 14, iar 50 de minute mai târziu au fost semnat şi mandatul de reţinere a lui Dian Popescu. Procurorii vor cere cel mai probabil astăzi emiterea unui mandat de arestare pe 29 de zile, cei abilitaţi să se pronunţe fiind judecătorii Tribunalului Gorj.

Stadionul aflat în lucru de peste trei ani

Complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave este acuzaţia adusă de procurori fraţilor Popescu de la Maserati Construct. În comunicatul de presă, procurorii au precizat doar faptul că reţinerea celor doi face parte din acelaşi dosar în care a fost arestat pentru 29 de zile primarul din Peştişani Florin Pavel.

Maserati Construct are în lucru la Peştişani o „bază sportivă multifuncţională”, câştigată prin licitaţie în decembrie 2008. Termenul de execuţie a fost de 12 luni, dar investiţia nu este gata nici acum. Don totalul de 628.000 RON, sumă licitată, primăria ar fi achitat până acum două tranşe, potrivit unor informaţii apărute în presa locală. Astfel, Pavel a fi plătit 150.000 RON în decembrie 2009 şi 30.000 RON un an mai târziu. Lucrarea este parţial efectuată, plata parţial făcută, termenul de execuţie cu mult depăşit, dar având în vedere că părţile implicate sunt după gratii, nu am reuşit să aflăm din cauza cui nu au fost terminate lucrările. Din cauza primăriei care nu a mai avut bani să facă plăţi sau din cauza constructorului, care nu a executat lucrările deja plătite-

Percheziţii la Peştişani

Ieri, anchetatorii au făcut percheziţii la cele două case ale primarului Florin Pavel şi la centrul de sănătate al soţiei. Aceştia căutau documente referitoare la lucrări derulate de primărie cu diverse firme. Soţia lui Pavel a spus că acel centru de sănătate este construit cu fonduri europene. La faţa locului a fost adus şi primarul Pavel, când s-au strâns şi mai mulţi locuitori care nu cred că acesta este vinovat. Avocatul lui Pavel, Liviu Belulescu, a declarat aseară că reţinerea lui Dian Popescu şi a fratelui lui complică acest caz şi a mai spus că sunt binevenite aceste percheziţii pentru a demonstra nevinovăţia clientului său.

ACUZE

Primarul liberal Florin Pavel a fost arestat preventiv în data de 26 iunie, pentru 29 de zile. Pavel este acuzat de comiterea a patru infracţiuni: abuz în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi luare de mită.

REACŢIE

”Îmi pare că domnul Dian Popescu a fost reținut și singurul comentariu pe care pot să-l fac este că cel puțin în momentul de față nu am motive ca să nu cred în nevinovăția lui și așteptăm ca justiția să-și spună cuvântul. Eu nu pot să fac nicio supoziție vis a vis de decizia pe care urmează să o dea Parchetul, e posibil să nu se dea reținere pentru 29 de zile”.

Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: