INCREDIBIL: Elevi puşi să scrie compuneri după întâlniri electorale

Situaţie incredibilă la Tismana, unde elevii profesorului Constantin Jerca îşi fac orele în campanie electorală. În loc de literatură şi gramatică, elevii învaţă despre jocurile politice. Aşa a ajuns o elevă de clasa a V-a să scrie o compunere despre uliţele ce vor fi asfaltate de un anumit candidat, despre asociaţia de animale a profesorului, dar şi despre comoara de sub o mănăstire scufundată.

A ţinut ora de Limba şi literatura română pe izlazul din comună. Elevii au fost obligaţi să facă o compunere în baza discuţiilor pe care profesorul le-a purtat cu alte persoane cu privire la investiţiile pe care le-ar putea face în comună un anumit candidat la primărie. Este vorba de profesorul Constantin Jerca de la şcoala din Topeşti, care a fost reclamat de mama unui copil, nemulţumită de cum îşi face profesorul orele.

Ora de română în izlaz

Constantin Jerca este profesor de Limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială din satul Topeşti ce aparţine de Tismana. Profesorul lipseşte frecvent de la ore pentru că este ocupat cu asociaţia crescătorilor de animale, unde este preşedinte. Miercuri, la ora de Limba şi literatura română profesorul Jerca a luat copiii de la şcoală şi i-a dus pe izlaz. Acest lucru nu a fost pe placul unei mămici pentru că fiul ei a ajuns acasă ud la picioare şi plin de noroi, iar ieri femeia a venit la şcoală să-i ceară socoteală profesorului. „Fiul meu a plecat la şcoală şi a întârziat. Când a venit acasă era plin de noroi din cap până în picioare şi ud. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus că a fost cu profesorul de română la islaz în timpul orei. Mi-a spus că profesorul Jerca s-a întâlnit cu alte persoane şi au vorbit de asociaţie şi de alte probleme, iar din ce au auzit trebuiau să facă o compunere. Nu mi se pare normal ca orele să se ţină în câmp. Eu am trimis copilul la şcoală nu pe islaz. Dacă era mai bine îl trimiteam cu oile dacă tot nu fac orele. Nu e posibil Am venit cu hainele murdare să i le arăt dirigintelui, pentru că aşa ceva nu este posibil”, a declarat Luminiţa Antonică. 

Compuneri din campanie electorală

Şi uite aşa, copiii au făcut nişte compuneri mai bune decât pliantele de promovare ale candidaţilor. Profesorul Jerca s-a întâlnit în islaz cu diferite persoane, iar elevii au avut sarcină să fie atenţi la discuţii şi să facă o compunere cu problemele care s-au dezbătut în izlaz. „Profesorul de română s-a întâlnit cu domnul colonel şi au vorbit despre asociaţia de animale, despre drumul care ar trebui să se facă spre islaz pentru animale. Au spus că dacă ar ieşi altceva primar ar face mai multe lucruri în următorii cinci ani. Trebuia să netezească terenul şi să facă nişte gropi să caute aurul de la Mănăstirea de Aur care s-a scufundat, că au aflat că este aur în pământ şi a găsit cineva din sat care şi-a luat multe maşini. Pe noi ne-a pus să scriem o compunere pe această temă”, povesteşte un elev.

 Elevii şi-au făcut tema, însă profesorul de limba şi literatura română nu a mai venit ieri la oră pentru că a plecat la Sinaia. Copiii spun că acesta lipseşte frecvent de la cursuri şi faptul că nu venit nu neobişnuit. „Noi am scris dar domnul profesor nu a mai venit la oră. Am înţeles că a plecat la Sinaia la nişte examene. Nu este prima dată când lipseşte. Mereu face acest lucru. Noi stăm cu alţi profesori, mai citim, facem exerciţii la tablă”.

Jurnalist de clasa a V-a

Contactat telefonic, proful de pe izlaz susţine că activitatea de miercuri nu a fost cu tentă politică, ci o simplă activitate. „Nu am fost în islaz. Am luat copiii o jumătate de oră de la clasă şi ne-am dus pe drumul spre islaz. Nu am fost pe izlaz, deci nu aveau cum să se ude şi să se murdărească. Nu am vorbit despre politică. Ne-am adunat mai mulţi oameni de la asociaţie şi cu cetăţenii şi am vorbit despre problemele care trebuie rezolvate la asociaţie. Ei trebuiau să asculte şi să facă o compunere, din postura lor de jurnalişti şi observatori. Nu s-a discutat nimic politic”, a explicat Jerca.

ANCHETĂ

Directorul şcolii din Topeşti nu ştia ce s-a întâmplat la ora de română, dar nici că profesorul Constantin Jerca nu a venit ieri la cursuri pentru că nu a cerut nimănui permisiunea să plece. „Nu ştiam nimic. Nu mi-a fost adus la cunoştinţă aşa ceva. O să fac o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat. Nu ştiam nici că profesorul lipseşte de la ore pentru că nu s-a învoit la nimeni”, a declarat directorul şcolii, Mircea Croitoru.

CANDIDAŢI

Soţia profesorului Constantin Jerca este pe poziţia a doua pe lista de consilieri locali a PNŢCD la Primăria Tismana.

Galerie foto


Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: