Primarul din Slivileşti, adus în faţa judecătorilor din Motru

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, a venit ieri în faţa judecătorilor de la Tribunalul Motru pentru a da explicații cu privire la scandalul izbucnit sâmbătă în satul Cojmănești. Acesta este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, iar amicii săi de scandal au fost reţinuţi. La Tribunal a ajuns şi Ion Mălăele, susţinătorul PDL, care spune că primarul ar fi fost cel care l-ar fi lovit prima dată şi că i-ar fi fost furate trei telefoane mobile. Mălăele spune că primarul l-a ameninţat chiar şi ieri dimineaţă în fața Tribunalului şi nu este dispus să renunţe la plângere. Primarul Bucurescu nu se teme de ancheta justiției declarând că toți martorii au spus în fața organelor de cercetare că nici nu l-a atins pe simpatizantul PDL. Scandalul a avut loc sâmbătă, în satul Cojmăneşti.

Acuzațiile și amenințările au curs ieri în fața Tribunalului din municipiul Motru. Ion Mălăele, cel care susţine că a fost bătut cu bestialitate de simpatizanţii USL în frunte cu primarul Sorin Bucurescu, a povestit ieri şirul întâmplărilor. ”Eu am venit la bar acolo în sat cu motoscuterul meu și imediat au coborât și ei din mașină și m-au luat la bătaie. Primarul a fost și el și a dat în mine. Am răni la cap, am coaste rupte, am lovituri pe față, m-au bătut în ultimul hal”, a declarat Ion Mălăele. Primarul Sorin Bucurescu are însă o altă versiune. ”Într-adevăr a fost o altercație între cei doi băieți ai mei și dumnealui. Vreau să vă spun că dânsul este omul care i-a urmărit pe oamenii mei, i-a amenințat, și-a aruncat haina de pe el și a spus ”veniți să vă arăt eu luptă electorală ca la Timișoara, nu ca la Slivilești”, moment în care a început să-i împingă. Cei doi băieți care acum sunt la Poliție nu au făcut nimic altceva decât să se apere”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Acuzaţii de tâlhărie şi bătaie la sediul Poliţiei

Ceea ce trebuia să se termine însă cu o simplă amendă pentru ambele părți a luat însă o altă turnură. Victima i-a adus primarului acuzații de tâlhărie pentru că spune că simpatizanții primarului i-ar fi furat geaca de pe el și cele trei telefoane mobile. ”În timpul bătăii, băieţii mi-au luat geaca în care aveam două telefoane mobile și un alt telefon îl aveam în buzunarul de la pantaloni. Noaptea mi-a adus Poliția două telefoane și geaca și a doua zi, la Mătăsari, mi s-a adus și cel de-al treilea telefon. I-am acuzat de tâlhărie, poate îmi retrăgeam plângerea dacă nu mă mai băteau și la sediul poliției. Plângerea de tâlhărie se menține în continuare, nu am retras-o”, a declarat Ion Mălăele.

Primarul Bucurescu spune că acuzația de tâlhărie este doar un pretext al Poliției de a-i strica imaginea în campanie. ”În primă fază, totul a fost o încadrare la legea 61, așa cum era normal, ambele părți să fie amendate, după care s-a revenit după trei zile, s-a schimbat încadrarea juridică. Numai la Poliția din Gorj se poate întâmpla așa ceva. Totul este o înscenare. Nici măcar eu nu am trei telefoane mobile dar s-au gândit ei că doar așa pot câștiga alegerile. Vreau să vă spun că în acest caz, Poliția este părtinitoare, șeful de post de la Slivilești nu și-a făcut datoria”, a declarat Sorin Bucurescu.

Cere protecţie

Aflaţi faţă în față la Tribunalul Motru, cei doi au continuat cu amenințările. În fapt, victima spune că primarul a venit, s-a pus lângă el pe bancă și-a spus că dacă nu-și retrage acuzațiile unul dintre ei doi va dispărea. ”Eram acolo pe bancă, a venit lângă mine, m-a amenințat întrucât să-mi retrag plângerea că altfel ori eu voi dispărea ori eu voi pleca în Timișoara. În loc să meargă pe calea cea bună măcar acum, el a continuat și aici cu amenințările. Eu acum mă tem pentru viața mea și o să solicit protecție instanței”, a declarat Ion Mălăele. Primarul recunoaște că i-ar fi spus aceste vorbe victimei. ”I-am spus că dacă continuă așa, nu are rost, eu mai bine plec din localitate decât să stau lângă asemenea oameni”, a declarat Sorin Bucurescu.

Ce spune Poliţia

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, aflându-se în faţa unui local de alimentaţie publică din satul Cojmăneşti, victima a avut un conflict spontan cu S.B., de 38 ani, P.D., de 38 ani şi D.N.M., de 20 ani, toţi din comuna Slivileşti, judeţul Gorj. Bucurescu este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, iar cei doi amici ai săi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.  ”Pe parcursul audierii victimei, aceasta a declarat că P.D. şi D.N.M. au exercitat acte de violenţă asupra sa. De asemenea, a relatat poliţiştilor că în timpul altercaţiei cu cei trei bărbaţi, şi-a pierdut geaca în care se aflau trei telefoane mobile. Continuând investigaţiile, poliţiştii au stabilit că după producerea altercaţiei, suspectul D.N.M. şi-a însuşit geaca şi cele trei telefoane mobile descrise ca fiind pierdute de partea vătămată în timpul altercaţiei. Suspectul S.B. este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au dispus totodată, faţă de suspecţii P.D. şi D.N.M, măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, ulterior aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: