Radu Teodorescu, noul prefect de Gorj

Radu Claudiu Teodorescu va fi noul prefect de Gorj, numirea acestuia fiind aşteptată săptămâna viitoare. Informaţia a fost furnizată de o sursă credibilă din PSD. Acesta a depus ieri jurământul pentru postul de consilier judeţean.

Radu Teodorescu a fost expert parlamentar la cabinetul lui Victor Ponta. Acesta este de loc din Baia de Fier, iar familia lui este cea care i-a vândut lui Ponta o casă în localitatea gorjeană, de atunci fiind şi celebrul „buletin de Baia de Fier”, prin care actualul premier a devenit „gorjean”. Într-o vreme a mai fost vehiculată o informaţie, cum că anumite benzinării din Gorj, aflate pe o firmă administrată de mama lui Radu Teodorescu, ar face parte din averea ascunsă a premierului. Informaţia nu a fost confirmată.

Actualul prefect Liviu Andrei nu va fi uitat de guvernarea USL. Cel mai probabil acesta va fi promovat într-un minister. Nu este exclus să fie vorba chiar de Ministerul Educaţiei, deşi Andrei la activ un plagiat dovedit de Comisia de Etică.

Potrivit protocolului USL, în judeţele unde la preşedinţia Consiliului Judeţean a fost susţinut un membru PSD, liberalii ar fi trebuit să propună prefectul. Propunerea preşedintelui PNL Gorj Dian Popescu este de săptămâni bune Octavian Lupulescu, dar pesediştii nu l-au luat în calcul. Mai mult, Ion Călinoiu, preşedinte executiv al PSD Gorj, a afirmat ieri că Lupulescu este „un pensionar”.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: