Preşedintele UNPR Gorj audiat, Iustin Moţa percheziţionat

Marius Vlaicu, preşedinte al UNPR Gorj şi director adjunct al Bazei de Aprovizionare din cadrul SNLO, a fost audiat de procurori într-un dosar privind livrarea de motorină. Este vorba de un alt dosar decât cel în care este cercetat fostul lui şef, Iustin Moţa.

„Motorina II” este numit în presă dosarul în care a fost audiat Marius Vlaicu. Preşedintele UNPR Gorj susţine că audierile sunt „normale” şi că organele de anchetă trebuie să îşi facă datoria. Cauza se referă la livrarea unei cantităţi de motorină în valoare de 1,5 miliarde de lei vechi către o firmă care a plătit doar jumătate din sumă. „Nu este vorba de un prejudiciu, este o întârziere la plată, noi i-am dat în judecată, am calculat penalităţi”, a explicat Marius Vlaicu. Liderul UNPR Gorj a mai spus că livrarea a avut loc anul trecut în luna noiembrie.

Poliţia a instrumentat în ultimele luni un alt dosar legat de livrarea de motorină de la Baza de Aprovizionare a SNLO către o firmă care a emis instrumente de plată fără acoperire în bancă. Fostul director al Bazei, democrat-liberalul Iustin Moţa, a stat câteva zile în arest, până când judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis că ancheta trebuie să aibă loc cu inculpaţii în stare de libertate.

Percheziţii la Iustin Moţa

Casa fostului director al Bazei de Aprovizionare din cadrul SNLO, Iustin Moţa, a fost percheziţionată ieri, în căutarea unor documente care nu ar mai fi fost găsite la instituţie. Moţa este cercetat într-un dosar privind livrarea de motorină unor firme care ar fi emis instrumente de plată fără acoperire legală.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: