Preţ dublu pentru stadionul din Târgu Jiu faţă de Arad: ”Aici e parfum faţă de ce e la Craiova şi Târgu Jiu”

Arădenii mai au de aşteptat până când îşi vor vedea echipa favorită, UTA, jucând pe noul stadion, fiindcă ultimul termen de finalizare al arenei a fost depăşit, iar altul nu a fost dat încă. La fel nu s-a mai dat nici un termen pentru arena de la Târgu Jiu care, la ritmul în care se lucrează, ar putea să fie inaugurată anul viitor ca şi arena din Arad. Interesant e faptul că, deşi au acelaşi număr de locuri şi caracteristici identice, stadionul din Arad se construieşte cu jumătate din costurile celui de la Târgu Jiu.

La noul stadion ”Francisc Neuman”  din Arad au început, de câteva zile, lucrările de montare a scaunelor, şi se fac progrese şi la nocturnă, acestea fiind printre ultimele lucrări care trebuie efectuate. Scaunele  sunt model Sport Plast, cu spătar (monobloc), din polietilenă, cu gaură centrală pentru scurgerea apei sau a murdăriei şi au şi certificat de ignifugare, scrie Sport Arad. Acestea sunt montate direct pe beton, cu ajutorul a trei şuruburi de fixare, conform cerinţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Muncitorii au demarat montarea noilor scaune la una dintre peluze, dar treptat se va trece şi la celelalte sectoare, tribunele 1 şi 2, dar şi la cealaltă peluză. Municipalitatea a comandat scaune în culorile clubului, roşii (preponderente) şi albe.

Constructorul spune că nu are un termen de finalizare, dar crede că anul viitor UTA va reveni acasă. ”N-am un termen, dar stadionul va fi gata la anul. Eu zic că UTA poate să joace aici o parte dintre meciurile de la sfârşitul returului. Sunt din Arad şi nu pot să-mi bat joc şi să montez aici ceva ce nu este în regulă. Aici e parfum faţă de ce e la Craiova şi Târgu Jiu”, a spus, la TV Arad, Florin Bălan, fost preşedinte al clubului UTA la finalul anilor ’90, cel care a câştigat licitaţia pentru montarea scaunelor. Bălan se referă la calitatea scaunelor montate care sunt mult mai bune şi conforme cu cerinţele, faţă de cele de la Târgu Jiu şi Craiova.

Vechiul stadion ”Francisc Neuman” a fost demolat în 2014, la fel ca şi cel de la Târgu Jiu, dar lucrările au stagnat o bună perioadă de timp,aproximativ doi ani, iar termenul iniţial de finalizare care era în 2017 s-a amânat. La Târgu Jiu stadionul era finalizat în 2017 dar a stat închis de atunci din lipsă de fonduri pentru amenajările exterioare arenei.

Noua arenă arădeană va avea 12.584 de locuri, la fel ca stadionul din Târgu Jiu, şi se preconizează că va costa în total 14 milioane de euro, spre deosebire de cel din Târgu Jiu care va costa aproximativ 28 de milioane de euro, adică dublu decât cel din Arad. Dar la Târgu Jiu nu s-a montat o suprafaţă nouă de joc cum se montează acum la Arad, pentru că pe municipalul gorjean exista deja o suprafaţă nouă de teren pe nisip, cu instalaţie de irigare şi degivrare, construită de clubul de fotbal local, Pandurii Lignitul Târgu Jiu. La fel ca la Târgu Jiu şi la Arad tribunele au fost acoperite integral şi va fi amenajată şi o parcare de 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de autocare.

Vizualizări: 2,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: