Pretenții exagerate din izolare: Carne tocată, ardei, kaiser, semințe nesărate

Primăriile din Gorj caută soluții pentru cei care s-au întors din străinătate și trebuie să stea în izolare la domiciliu timp de două săptămâni. Nu toți au înțeles în ce constă sprijinul de la autoritățile locale și au ajuns să aibă tot felul de pretenții când sunt sunați și întrebați dacă au nevoie de ceva. Kaiser, carne tocată, cașcaval ori semințe fără sare sunt doar câteva dintre lucrurile aflate pe listele acestora.

E drept că autoritățile locale sunt cele care trebuie să se asigure că acești oameni au strictul necesar ca să nu fie nevoiți să iasă din case deloc în cele 14 zile în care trebuie să stea izolați la domiciliu. Însă primăriile trebuie să aibă grijă în special de aceia care nu au pe nimeni și nici nu au ce pune pe masă. Ca să împace pe toată lumea, primarii au dus mâncare și apă tuturor celor pe care i-au avut pe listele transmise de Direcția de Sănătate Publică Gorj ca figurând în autoizolare.

Problemele au început să apară când mulți dintre cei care sunt izolați la domiciliu au avut cerințe din cele mai diverse. După ce familii din alte comune care au cerut bacon, carne de curcan ori somon și bere, la Drăguțești, câțiva dintre cei izolați au avut și ei cerințe exagerate care nu se încadrează în „strictul necesar” pe care trebuie să-l asigure autoritățile locale.

„Au cerut ardei, carne tocată, să facă ardei umplut. Mai avem pe listă ciocănele, ficăței, chefir, salam de vară, iaurturi, mere, cremwurști, lapte, fructe, cașcaval, kaiser, semințe fără sare”, a spus o angajată a primăriei citind lista de cerințe ale unor localnici aflați în autoizolare.

Au fost însă și familii aflate tot în autoizolare care nu au cerut deloc sprijinul primăriei. „O parte din oamenii autoizolați nu au cerut nimic și țin să le mulțumesc. Mai sunt oameni care, câteodată, fac exces. Trec la o comandă cum am merge la restaurant și este o zi festivă și dăm comandă de toate felurile de bunătăți. Poate altădată când ar fi mers pe banii lor nu le-ar fi comandat niciodată la magazin, dar vom trece și pe această situație. Eu le mulțumesc oamenilor că au rămas în locuințe în această perioadă”, a declarat edilul Ion Popescu.

În total, în localitate sunt zeci de oameni izolați la domiciliu după ce s-au întors din afara țării. „Noi avem autoizolate 45 de persoane. Avem un grup de intervenție la primărie. Îi sună angajații zilnic pe cetățenii autoizolați. Mergem prin sate, întrebăm toți oamenii dacă au probleme. Avem ajutor și din partea Poliției care merge prin comună și monitorizează toți localnicii”, a mai explicat primarul din Drăguțești.

Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: