Și spitalele din Gorj așteaptă aparate de ventilație

Unitățile spitalicești din județul Gorj așteaptă aparate de ventilație ca pe o gură imensă de oxigen. Guvernul a anunțat că va cumpăra astfel de aparate și le va trimite spitalelor care au atâta nevoie de ele în plină pandemie de coronavirus. Cele care nu sunt pe lista celor de la Guvern se gospodăresc așa cum pot.

Spitalul din Motru, de exemplu, are două aparate de ventilație și un singur anestezist. Nu așteaptă un astfel de aparat de la Guvern pentru că nu este pe lista celor care vor trata doar pacienți infectați cu Covid 19, așa că trebuie să improvizeze dacă medicii vor fi puși în situația de a îngriji bolnavi infectați în stare gravă.

„Sunt două aparate de ventilație. Dacă mai luăm în calcul, după discuțiile cu personalul din spital, cel de la ATI, o instalație care poate funcționa și ca aparat de ventilație, este suficient pentru moment. Dacă spitalul din Motru va trebui să trateze bolnavi de coronavirus atunci s-ar pune problema suplimentării aparatelor de ventilație. Guvernul achiziționează aparate de ventilație și le dirijează către spitalele care vor trata pacienți cu Covid 19 și pentru spitalele care sunt de rezervă. Motru nu se află pe această listă deocamdată. Aceste aparate au nevoie și de specialiști pe ATI care să le pună în funcțiune, să le supravegheze, iar, la Motru, în acest moment, nu avem decât un singur anestezist care poate supraveghea sau coordona o echipă pentru cele trei posibile aparate”, a declarat edilul din Motru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: