Crește numărul de gorjeni în carantină

“Pe teritoriul județului Gorj, în carantină instituționalizată sunt 543 de persoane. Alte 2088 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, a anunțat duminică Grupul de comunicare al CJCCI Gorj. Cu două zile înainte, erau mai puțin de 400 de gorjeni în carantină. Creșterea vine și din faptul că mai multe țări au intrat în zona roșie, astfel că românii care vin din aceastea trebuie să intre în carantină, nu în izolare ca până acum.

În ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 260.000 de lei.

“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20“, mai transmite Grupul de comunicare al CJCCI Gorj.

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În Gorj nu a fost raportat niciun caz nou, rămânând cele opt declarate, din care trei au fost vindecate.

Vizualizări: 3,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: