Preţul de producţie al gigacaloriei la Motru a fost majorat

Creşterea preţului păcurii a determinat autorităţile locale din Motru să majoreze şi preţul de producţie al gigacaloriei. Cetăţenii nu vor fi afectaţi de această creştere a preţului deoarece costurile vor fi suportate din fonduri de la bugetul local. Numai agenţii economici vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare.

Consilierii locali din Motru au aprobat majorarea preţului gigacaloriei în ultima şedinţă de consiliu, preţul acesteia ajungând la 176,27 lei. Majorarea nu va afecta şi populaţia care va plăti în continuare 160 lei/gigacalorie.  Autorităţile locale spun că majorarea se datorează creşterii preţului de procurare a păcurii folosite de operatorul de energie termică, UATAA, iar diferenţa va fi suportată  din bani de la bugetul local. “Această majorare de la 162 de lei la 176, 27 nu va afecta preţul plătit de populaţie, a rămas acelaşi ca şi în anul precedent, este o mărire a preţului de producţie datorat majorării preţului la păcură. Subvenţionarea, diferenţa de la preţul de producţie la preţul de facturare către populaţie ne costă anual circa şase miliarde de lei vechi”, a declarat Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru.

 Patronii firmelor a căror spaţii sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire din Motru scot acum mai mulţi bani din buzunar. Societăţile comerciale nu beneficiază de subvenţia de la bugetul local. Începând cu luna ianuarie, agenţii economici vor plăti  gigacaloria cu 176,27 lei. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: