Preţul unui ochi distrus – 20.000 de euro

Magistraţii Judecătoriei Motru au dispus condamnarea unui agent al unei firme de pază trimis în judecată sub acuzația de vătămare corporală la 2 ani de închisoare, precum și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 3 ani, printre care și acela de a ocupa o funcție publică. Asta după ce i-a tras un pumn în figură unui tânăr, iar acesta și-a pierdut un ochi.

C.H. nu va ajunge însă în spatele gratiilor, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților.

Inculpatul are obligația să urmeze și un curs de reintegrare socială, dar și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, domeniile recomandate de instanță pentru folosirea acestuia fiind destul de vaste. „Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Motru, activităţi de salubrizare şi de întreţinere a spaţiilor verzi, activităţi de reparaţii şi întreţinere a mobilierului urban şi ambiental, deszăpeziri alei și trotuare, deszăpezire intrări la școli, grădinițe, lăcașe de cult, împrăștiat material antiderapant când este cazul, respectiv Colegiul tehnic Motru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi din incinta şcolii, deszăpezire și împrăștiere material antiderapant pe timpul iernii pe o perioadă de 80 de zile”, a decis instanța.

Victima agentului de pază ar urma să fie despăgubită de acesta cu 20.000 de euro, așa cum au stabilit judecătorii motreni. „Obligă inculpatul la plata către partea civilă Staicu Cristi a sumei de 2200 lei daune materiale şi 20.000 euro daune morale, sumă plătibilă în lei la cursul BNR de la data plăţii şi respinge cererea pentru acordarea unei rente viagere (…) Obligă inculpatul la plata către partea civilă Spitalul judeţean de Urgenţă Tg- Jiu a sumei de 1423,53 lei,(…)la plata către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a sumei de 2494,25 lei, (…)la plata către partea civilă Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a sumei de 6586,51 lei, la care se va adăuga dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei până la data plăţii”, a decis instanța.

Sentința nu este definitivă, putând fi contestată. Pentru C.H. aceasta nu este singura problemă pe care o are. El mai este inculpat într-un dosar în care procurorii îl acuză de purtare abuzivă, procesul urmând să se judece în toamnă tot la Judecătoria Motru.

Vizualizări: 3,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: