Cârciumaru: Totul se putea transforma într-o scenă de huliganism

Senatorul Florin Cârciumaru a vorbit despre culisele momentului de la Novaci, când premierul Viorica Dăncilă a renunțat la discursul pe care-l pregătise pentru cei prezenți la eveniment. Intimidată de adversarii politici, prezenți la manifestare, Dăncilă a fost sfătuită să se retragă mai devreme decât își programase. „Totul se putea transforma într-o scenă de huliganism, bătaie, dacă dumneaei vorbea”, a spus senatorul Cârciumaru.

Viorica Dăncilă a fost scoasă din mulțime cu ajutorul jandarmilor. Mai mulți oameni au huiduit-o la plecarea din Novaci, la finalul săptămânii trecute, într-o vizită electorală în Gorj.

Senatorul Florin Cârciumaru susține că, de fapt, nu au huiduit-o oamenii locului, ci câteva persoane aduse din alte județe. În realitate, tonul l-au dat câțiva localnici, care au fost apoi susținuți de grupurile politice. Cârciumaru a dezvăluit și de ce a renunțat premierul la discurs și s-a retras de la eveniment mai devreme decât era programat. „A fost penibilă situația de la Novaci, când, pentru prima dată în istoria localității, un prim-ministru participă la o asemenea sărbătoare și, efectiv, nu poate să vorbească din cauza grupurilor formate care n-au venit să participe la sărbătoare. Ei au venit bine organizați, bine înarmați ca să huiduiască un prim-ministru. Doamna, sesizând acest lucru, că, de fapt, în loc de moment festiv, la Novaci totul se poate transforma într-o scenă de huliganism, bătaie, dacă dumneai vorbește și atunci a fost sfătuită și s-a luat decizia de a asista la demonstrația ansamblurilor folclorice și atât, de a sta de vorbă cu oamenii și a nu merge mai departe să ia cuvântul pentru că nu a vrut să genereze un spectacol nedorit”, a spus, la Radio Accent, Florin Cârciumaru.

Cei care au huiduit-o pe Dăncilă și i-au cerut demisia ar proveni din aceleași grupuri care o urmăresc pe aceasta la toate vizitele din teren, este convingerea lui Cârciumaru: „Acei useriști, efectiv, nu erau cetățeni de-ai locului, erau cetățeni din diferite zone ale țării așa cum s-a practicat la toate deplasările doamnei în toate zonele unde a fost doamna. A fost însoțită de aceste grupuri care n-au făcut altceva decât să creeze momente delicate, scandaluri. S-a întâmplat ceva ce nu s-a mai întâlnit în istoria evenimentelor organizate la Novaci. Cei care au huiduit au fost 10 – 20 de membri USR care nu erau din Novaci. Erau oameni bine instruiți, bine plătiți să producă aceste momente de strigăte, huiduieli. Novăcenii au rămas cu un regret în suflet că a fost prezent un prim-ministru la ei acasă și n-a fost lăsată să transmită un mesaj”.

Vizualizări: 2,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: