Previziunile primarilor gorjeni pentru alegerile de duminică (III)

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se apropie de final. Primarii gorjeni au mari emoții în ceea ce privește rezultatul scrutinului de duminică. Cu toții speră la un procent cât mai bun la nivelul localităților pe care le conduc pentru partidul din care fac parte.

Primarul liberal de la Novaci, Dumitru Leuștean, spune că PNL va câștiga alegerile în orașul de sub munte. ”La Novaci, PNL va ieși pe primul loc, pe locul al doilea va fi PSD, iar pe locul al treilea USR. Oamenii vor vota și la referendum, cu mici excepții. În ceea ce privește prezența la vot, estimez că o să fie între 35 și 38%”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Cosmin Băban, primarul PRU de la Mușetești, crede că partidul din care face parte va ieși pe locul secund la nivelul localității pe care o păstorește. ”La Mușetești, prezența la vot va fi cam 70%. Eu așa preconizez, după ce am stat de vorbă cu localnicii. Oamenii vor să iasă la vot. Vor vota și referendumul, adică cu "da" sau "nu". În ceea ce privește rezultatul alegerilor, estimez că PSD va obține 70%, PRU-12%, ALDE 10%, iar PNL 8%”, a spus primarul din Mușetești.

La Târgu Cărbunești, prezența la vot va fi una slabă, preconizează primarul Dănuț Birău. Edilul crede însă că PSD, partidul din care face parte, va ieși învingător la nivelul orașului Târgu Cărbunești la alegerile europarlamentare. ”PSD va ieși pe primul loc, pe locul al doilea va fi PNL, iar pe locul al treilea USR sau PRO România, oricum, la distanță mare de primele două locuri. În ceea ce privește referendumul, fiecare este liber să facă și să voteze ceea ce vrea în momentul în care se duce acolo. Noi am făcut campanie pentru partid, referendumul fiind convocat de președinte, nu a fost o temă pe care am abordat-o cu oamenii. Am mers și le-am prezentat programul nostru, lista noastră de candidați. Prezența la vot va fi undeva în jur de 35% la Cărbunești”, a comentat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: