Previziunile primarilor gorjeni pentru alegerile de duminică (II)

O parte însemnată din primarii gorjeni se așteaptă ca la alegerile de duminică prezența la vot să fie una slabă. Susțin că mulți dintre cetățenii localităților pe care le păstoresc sunt plecați peste hotare, dar și că alegerile europarlamentare, de regulă, nu prezintă mare interes pentru oameni. Sunt și care spun că prezența la vot ține și de vreme.

Primarul liberal de la Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, nu a dorit să dea pronosticuri legate de rezultatul alegerilor de duminică. În schimb, edilul crede că mulți dintre cei care vor merge să voteze viitorii parlamentari europeni vor vota și referendumul. ”N-am previziuni, pentru că sunt chestiuni care țin de lucruri profesioniste aici, sunt cei care se ocupă de studii sociologice. Cred că vor fi niște alegeri care vor fi, în linii mari, hotărâte pe vot politic. Interesul față de aceste alegeri de-a lungul scrutinelor anterioare a fost unul scăzut și cred că va rămâne scăzut. Eu zic că în jur de 30%, maximum 32% va fi prezența la vot. Cam peste tot va fi așa. Bumbești Jiu este o localitate care poate fi luată ca barometru. Oamenii au un interes mult mai mare atunci când este vorba de alegerile prezidențiale și de cele locale. În mare măsură, cred că vor vota referendumul, dar nu toți”, a spus primarul Constantin Bobaru.

PNL va pierde teren în fața ALDE la Peștișani, este de părere primarul Cosmin Pigui. „În ceea ce privește referendumul, nu a făcut nimeni nicio campanie de informare. Este o mizerie a președintelui Iohannis, o formă de a-și scoate lacheii la vot. Nu va trece, eu nu votez acest referendum. Prezența nu va fi deosebit de mare, foarte mulți sunt plecați afară, nu numai la Peștișani, în toată țara. Dacă reușim să ajungem la un 35% este bine. PSD va câștiga alegerile la Peștișani, pe locul al doilea cred că se va clasa ALDE și pe locul al treilea PNL. USR va lua vreo 7-8 voturi”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

Ceva mai optimist legat de numărul de participanților la vot s-a arătat cele mai vechi primar din Gorj, Emil Cătănoiu. Primarul din Căpreni crede că PSD va învinge și în localitatea pe care o conduce. ”PSD va fi pe primul loc la mine, la Căpreni, cu 50-60%. PNL va obține 10-12%. Cred că și ALDE tot așa. Referitor la referendum, eu am fost în campanie. Unii ziceau că nu votează, fără să le spunem ceva. Cred că jumătate nu votează. La europarlamentare, prezența la vot a fost tot timpul mai slăbuță. Prezență o să fie, acum depinde și cum va fi vremea. Dacă e frumoasă, cu soare, cred că o să vină să voteze vreo 50%”, a comentat primarul din Căpreni.

Vizualizări: 2,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: