Prezenţa premierului, cerută la Complexul Hunedoara

Vicepreşedintele CJ Hunedoara cu atribuţii de preşedinte, Dorin Gligor, i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, în care îi cere să aibă loc o discuţie privind descentralizarea activităţii Complexul Energetic Hunedoara (CEH). Divizarea companiei fără consultarea autorităţilor locale este considerată un grav abuz.

“Consiliul Judeţean Hunedoara a luat act de intenţia Guvernului de a reorganiza Complexul Energetic Hunedoara în direcţia divizării, situaţie în care s-a făcut vorbire şi de implicarea în acest proces a administraţiei judeţene. În acest sens, solicităm, în regim de urgenţă, prezenţa unei delegaţii guvernamentale în judeţul Hunedoara cu care să putem discuta privitor la implicaţiile administraţiei judeţene despre care s-a făcut referire prin diferite surse, unele dintre ele venind chiar din zona sectorului energetic (…). Impactul noii viziuni organizatorice fiind unul fără precedent pentru sectorul economic al judeţului Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara are întreaga responsabilitate faţă de comunitatea din judeţ şi considerăm că luarea oricărei decizii de descentralizare a activităţii la Complexul Energetic Hunedoara fără consultarea autorităţilor locale reprezintă un grav abuz”, a precizat Dorin Gligor în scrisoarea deschisă trimisă premierului Victor Ponta. La Gorj, preşedintele Ion Călinoiu susţine fără rezerve programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara a mai afirmat că orice decizie privind CEH ”luată în pripă” s-ar putea solda ”cu un cataclism social”. ”Ţineţi cont, domnule prim-ministru, că sunt în joc slujbele a peste 7.000 de oameni şi a familiilor lor, iar orice decizie luată în pripă, fără consultări şi punerea la punct a unor detalii esenţiale, se poate solda cu un cataclism social de care veţi fi pe deplin răspunzător”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Şase lideri sindicali din conducerea Sindicatului Muntele din minerit au declanşat, vineri, greva foamei în curtea CEH Hunedoara din Petroşani, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei grave care ar putea duce la închiderea minelor din Valea Jiului. Semnalul lor de alarmă este ignorat de autorităţi, aşa cum s-a întâmplat în martie-aprilie şi cu protestele minerilor din CE Oltenia.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: