Berca va cere DSP să verifice instalaţiile de apă din oraş

Consilierul municipal al PNL Gorj, Eduard Berca, a susținut joi o conferință de presă în cadrul căreia a afirmat că va cere Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj să verifice toate instalaţiile de apă ale Aparegio pentru a afla dacă sunt sau nu conforme. Berca vine cu această solicitare după ce DSP Gorj a transmis că apa pe care o consumă cetățenii din Preajba nu este potabilă. De altfel, consilierul municipal va verifica și la Aparegio cu privire la adâncimea la care au fost forate puțurile de la Preajba.

Eduard Berca, consilier local din partea PNL, a spus că demersurile pentru a clarifica situația apei din municipiul Târgu Jiu continuă în perioada următoare și că va trimite două adrese, atât furnizorului Aparegio cât și Direcției de Sănătate Publică. ”Am hotărât să transmit două adrese, una către Direcția de Sănătate Publică în vederea comunicării stării tuturor instalațiilor de alimentare cu apă din oraș, nu numai Preajba și Drăgoieni, să ni se comunice dacă posedă autorizații sanitare, dacă există probleme în legătură cu calitatea apei, chimică, biologică, și ce măsuri au fost luate. Voi trimite o adresă și către Aparegio pentru că am fost sunat de specialiști și mi-au confirmat că există o suspiciune legată de adâncimea acelor puțuri”, a spus Eduard Berca.

Consilierul municipal a precizat că solicită societății Aparegio studiul hidrologic pentru zona respectivă în scopul de a înlătura toate suspiciunile. ”De aceea am solicitat un studiu hidrologic pe zona respectivă, proiectul de execuție și recepția acestei lucrări”, a adăugat consilierul Berca.

Îi răspunde Iuliei Vână

Deranjat de punctul de vedere al viceprimarului Iulia Vână, consilierul local Berca a spus ieri în conferință de presă că aceasta sfidează cetățeanul prin afirmațiile făcute. ”Am luat act de punctul de vedere al primăriei, în special de cel al doamnei viceprimar Iulia Vână care reflectă, din punctul meu de vedere, doar dispreț față de cetățean, reflectă desconsiderarea nevoilor lui, reflectă dezinteres. Mă acuză că sunt în campanie electorală când mie efectiv astăzi mi-e teamă să beau apă de la robinet.  Mi-e teamă de mine, de îmbolnăviri, pentru că eu beau apă de la robinet. Aș invita-o pe doamna Iulia Vână să bea apă de la Preajba ca să-i convingă pe oamenii care au votat cu PSD timp de 20 de ani că apa este bună”, a spus Eduard Berca, consilier local PNL.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: