S-a stins din viață un simbol al sportului gorjean

Fost fotbalist şi atlet, dar şi crainic şi jurnalist sportiv, Manole Băloi, s-a stins din viaţă în acest week-end. Retras de mai mult timp din viaţa publică, Manole Băloi a avut ocazia de a vedea noul stadion din Târgu Jiu, acolo unde a luat fiinţă Pandurii, marele sportiv şi jurnalist fiind unul dintre fondatorii echipei Pandurii Târgu Jiu.

A trecut în nefiinţă un simbol al pandurilor, dar şi al sportului gorjean, numele lui Manole Băloi fiind legat direct de tot ce a însemnat sportul gorjean timp de câteva decenii, pentru că, după retragerea din viaţa sportivă, a devenit jurnalist şi crainic sportiv. Manole Băloi este cunoscut oricărui fost fotbalist de la Pandurii, cei mai în vârstă îl ştiau ca sportiv iar cei mai tineri ca şi crainic de radio sau jurnalist sportiv, prin cronicile şi editorialele sale. Pentru clubul fanion al Gorjului va rămâne unul dintre oamenii care au pus bazele actualei echipe, Pandurii Târgu Jiu, aşa cum consemnează şi istoria clubului, în anul 1962.

Vestea tragicei dispariţii a fost dată de fiul acestuia, Daniel Băloi, şi el fost jurnalist sportiv şi fost conducător la Pandurii, cu această ocazie transmiţând şi un mesaj emoţionant din partea tatălui său: „Pe stadion am fost toată viața și așa îmi doresc să vă aduceți aminte de mine, ca un om care a iubit sportul, sportivii și antrenorii! De asemenea, împreună cu alți prieteni și cu autoritățile locale de atunci, am reușit să punem bazele primei echipe a pandurilor, care în timp a ajuns sufletul gorjenilor. Mai las în urmă, numeroasele transmisii radio, de la România Actualități și Oltenia Craiova, dar și articolele din presa locală și națională! Adio, dragii mei, gorjeni!”

Manole Băloi a fost fotbalist şi a făcut parte din prima echipă care s-a numit Pandurii, a fost atlet de performanţă, fiind legitimat la clubul Dinamo în anii 60. A devenit apoi jurnalist, crainic al stadionului Municipal din Tărgu Jiu, crainic al radioului național, dar și la Radio Oltenia Craiova, acolo unde a transmis timp de zeci de ani meciurile echipei Pandurii.

Istoria clubului Pandurii consemnează lotul Pandurilor folosit de antrenorul emerit Tudor Paraschiva în sezonul 1962 – 1963 atunci când echipa promova în Divizia C: Niculescu Doru(Cartof), Brumeanu, Moldovan – portari, Schipor, Grama, Coman, Cernătoiu, Lupulescu, Andronache, Barbu – fundași, Rizea, Drăgan, Stere, Năstase, Vâlceanu, Popescu - mijlocași, Vasilescu, Nelu Băloi, Dorobanțu, Paraschiv, Chițimia, Manole Băloi, Gelepu Marcel, Chițu, Melinte, Naidin, Serghie, Predescu, Mazilu – atacanți.

Vizualizări: 4,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: