Prima deszăpezire a iernii nu i-a mulţumit pe şoferi

Primii fulgi au început să cadă ieri la Târgu Jiu în cursul dimineţii, la ora la care majoritatea oamenilor mergeau la muncă străzile fiind deja albe. Stratul de omăt era de câţiva centimetri, dar până după ora 9.00 a ajuns şi la 10 cm, timp în care şoferii trebuiau să conducă nu doar cu viteză foarte redusă, ci şi cu prudenţă maximă. Dacă în municipiu s-a intervenit şi străzile erau „negre”, dincolo de oraş circulaţia a fost una „în condiţii de iarnă” pentru ore bune, până spre prânz, când drumarii au aruncat cu sare şi nisip.

Cel mai greu pare să se fi circulat către Motru, pe dealul Bujorăscu fiind problemele cele mai mari. Panta şi curbele oricum nu permit o viteză mare în zona respectivă, dar ieri şoferii s-au enervat la maxim pentru că drumarii nu erau de văzut în cursul dimineţii. „Să aibă ei pretenţia să-i mai votez că văd că se mişcă tot ca ăia dinainte. Păi ninge de trei ore şi nu trecu unu pe dealul ăsta să dea cu antiderapant. Ştiu să ne pună să ne luăm cauciucuri, să plătim taxe, dar ei o să intervină la prânz, când sper ca eu să reuşesc să ajung acasă”, spunea un şofer nemulţumit de cum se circula pe Bujorăscu. Mulţi dintre ei puteau fi întâlniţi şi la intrarea în municipiul Târgu Jiu, unde, aşteptând la semafor, îşi vărsau năduful faţă de autorităţi.

Ponta mulţumitul

Dacă dimineaţa devreme zăpada îi încolonase pe şoferi pe drumul spre Motru, viteza maximă cu care se putea rula netrecând de 40 km/h, spre prânz lucrurile au revenit la normal, asfaltul fiind curat ca în palmă. Drumarii s-au mobilizat dintr-o dată ca şi cum cineva le-ar fi dat un ordin clar în acest sens, prezenţa lui Victor Ponta la Târgu Jiu părând să conteze în modul în care şoselele au fost degajate de zăpadă. De altfel, premierul a menţionat ieri că prima ninsoare l-a prins în oraşul în care candidează pentru un nou mandat de deputat, el declarându-se mulţumit de modul în care au intervenit autorităţile. Era şi culmea să fie altfel, mai ales că nu a nins de un metru şi nici viscol nu a fost, ninsoarea de ieri putând fi considerată un antrenament pentru iarna ce stă să înceapă. Prognozele meteo indică noi ninsori pentru sfârşitul acestei săptămâni, mai ales pentru duminică 9 decembrie, zi de alegeri în România.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: