Prima ţeapă a lui Bucloiu, descoperită de abia acum

A înşelat atât de multe persoane şi firme din ţară, nu doar din Gorj, încât nimeni nu mai ştie când şi cum a început Constantin (Titel) Bucloiu să devină un expert în ţepe şi, în cele din urmă „tatăl ţeparilor”, cel puţin la nivel de judeţ. O familie din Oradea s-a decis însă acum să-l dea în judecată pe gorjeanul condamnat deja în mai multe dosare penale la închisoare cu executare, cazul bihorenilor reprezentând, probabil, una dintre primele înşelăciuni pe care „omul de afaceri”, aşa cu se prezenta acesta, le-a dat în cariera sa „profesională”.

Păţania soţilor Victoria şi Ioszef Denke, din Oradea, începe în 1998. Bărbatul, mecanic auto la un service din oraş, priceput în meserie, a avut neşansa de a-l avea la acea vreme ca şi client pe Titel Bucloiu. Din vorbă în vorbă, gorjeanul l-a convins pe orădean să-i importe din Ungaria un autoturism Honda Integra, care în România nu era comercializat de nimeni în acei ani. Maşina impresiona pe oricine, iar Bucloiu şi-o dorea neapărat, mai ales că era „om de afaceri”. Le-a dat orădenilor banii pentru a face achiziţia, iar aceştia au mers la unguri şi au cumpărat autoturismul, nebănuind vreo clipă că, peste ani de zile vor ajunge la un pas de divorţ din cauza acelei decizii.

„A fost atât de convingător încât nu ştiu cum l-a convins pe soţul meu să accepte aşa ceva. Maşina am comandat-o la o reprezentanţă din Debrecen şi a fost adusă din Belgia, era ceva ce nu exista în România la acea vreme. Nu avea însă în dotare radio şi casetofon, cum era atunci moda, iar soţul meu a pus el banii ca să cumpere şi aparatele astea. Domnul Bucloiu era un om prezentabil, ne-a dat întâlnire la Poiana Braşov ca să îi predăm autoturismul, era ceva de vis. Când ne-am întâlnit nu a vrut să facem atunci actele imediat şi, cum necum, problema a rămas nerezolvată. Asta era în 1998, după care am pierdut legătura cu el”, povesteşte Victoria Denke.

Ţeapa de la Vamă

Bucloiu ştia el de ce nu se grăbeşte cu actele. Trebuia plătită vama pentru introducerea autoturismului în ţară, maşină pe care, între timp, el a şi înstrăinat-o, client fiind chiar un politician din Târgu Jiu, fost candidat la Primăria Municipiului. Familia „importatoare” a fost însă cea care a primit înştiinţări de la Vamă despre sumele datorate, acum cei doi soţi având popriri pe conturi pentru că problema taxelor vamale nu e lămurită nici până în prezent.

„Vama ne-a cerut nouă să plătim taxele, pentru că maşina e pe numele nostru. Erau câteva milioane la acea vreme, iar acum s-a ajuns la peste o jumătate de miliard de lei vechi. Ni s-au luat banii din salarii, ca să plătim în rate, iar de acest domn Bucloiu nu am mai dat niciodată. Am venit la Târgu Jiu şi am aflat că a vândut maşina unui domn cu care ne-am întâlnit şi ne-a spus că el a fost cumpărător de bună credinţă, după care ne-a cerut să-l lăsăm în pace. Nu ştiu dacă Bucloiu a mai făcut aşa ceva şi cu alţii, dar când am citit la dumneavoastră în Pandurul câte ţepe a putut să dea în ţara asta mi-a fost clar ca lumina zilei că nu o să mi mai văd banii”, spune femeia păgubită.

Pentru a scăpa de situaţia în care lunar le sunt opriţi bani din salariu pentru vama neplătită a lui Bucloiu, orădenii au depus acum plângere la Judecătoria Oradea şi îl cheamă pe acesta la judecată. Ţeparul din Gorj are astfel ocazia să mai schimbe aerul Penitenciarului Craiova cu cel din vestul ţării, el având de executat pedepse de 10-12 ani în dosarele în care a fost condamnat, într-unul din cazuri acesta reuşit să-l aducă după gratii chiar şi pe patronul de la Macofil, Ion Pătruţ, care, recent a fost condamnat de instanţă la închisoare cu executare din cauza unei combinaţii în care a intrat cu Bucloiu, prejudiciul din dosar fiind de peste un milion de euro.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: