Prima venire a lui Cristocus

Ţara fierbe. Guvernul a căzut. Preşedintele a încasat o lovitură în boaşe. E atât de îngrijorat încât ar fi în stare s-o sacrifice pe Udrea pe masă la Ciutacu, dacă aceasta ar mai fi virgină. Opoziţia îşi agită topoarele. Habar n-are ce-o să facă de-aici înainte, se bucură doar că i-au dat jos pe ceilalţi. Acum, toată lumea aşteaptă ca rolurile să se schimbe şi ca fosta opoziţie să devină putere şi invers. Povestea României de 20 de ani.  Dar de data asta se întâmplă ceva. În timpul negocierilor dintre preşedinte şi liderii opoziţiei, cerul de deasupra Cotroceniului este acoperit brusc de un nor imens, negru, străbătut de fulgere furioase. Din nor coboară o farfurie zburătoare în formă de ciolan. Farfuria aterizează în curtea Palatului. Paznicii nu îi dau bătăi de cap. Fugiseră deja încă de când se înnorase mai tare. Din farfurie coboară un extraterestru slab, complet gol, cu un cap imens şi diform, cu monoclu singurul ochi. Seamănă un pic cu Ciorbea, doar că-i mai simpatic. Se grăbeşte spre încăperea unde au loc negocierile. Deschide uşile cu puterea minţii. Băsescu şi ceilalţi încremenesc. Extraterestrul ridică mâna din mijloc cu palma deschisă sub formă de salut şi începe să vorbească într-o română stâlcită, cu puternic accent moldovenesc:

-   Salut, muritori. Eu sunt Cristocus şi fac parte dintr-o rasă de extratereştri specializată pe analiză politică. Experienţa noastră în politică durează de mii de milioane de ani, aşa cum îi cunoaşteţi voi. Acum, însă, după ce am trecut prin toate formele posibile de guvernământ, pe planeta noastră domneşte anarhia. Fraţii mei cristoci se omoară între ei. Cel mai probabil, la ora aceasta eu am rămas unicul supravieţuitor al rasei mele. Dar experienţa mea în politică este uriaşă. De exemplu, vă pot spune, după ce am trecut, în două secunde, prin toată istoria politică a Pământului, că voi, românii, vă asemănaţi cu sud-americanii: când Guvernul are majoritate solidă, se dedică furatului în cel mai serios mod cu putinţă. Când majoritatea lipseşte, însă, guvernelor le ţâţâie cururile şi fac câteva reforme. Lăsaţi-mă să vă ajut, pământeni! În acest ritm, şi la voi va fi anarhie în curând. Eu am cunoştinţele necesare ca să împiedic asta!

Băsescu se scarpină în barbă şi se uită la Mitrea, care îi păzeşte spatele:

-   Ce ziceţi, bă, de ăsta?! Miroane, şo pe el!

Şi Mitrea se repede la extraterestru şi îi smulge capul. Din gât începe să i se prelingă o substanţă vâscoasă şi împuţită. După mii de milioane de ani de politică, sângele extratereştrilor Cristoci se transformase în excremente.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: