A fost încătuşat şeful bandei de tâlhari din Italia

Autorităţile italiene au reuşit să îl prindă pe românul care a fost şeful celor trei tineri din Gorj implicaţi în torturarea a doi pensionari din peninsulă pentru a-i jefui, individul fiind un recidivist. Alexandru Bogdan Colţeanu are 26 de ani şi este din Prahova de loc, la vârsta de 13 ani el fiind implicat pentru prima dată într-un jaf comis în străinătate. L-a atacat pe tatăl primarului din localitatea în care stătea împreună cu părinţii săi, iar de atunci, susţin autorităţile, a mai fost implicat şi în alte acţiuni de acest gen.

Ancheta a scos la iveală că individul lucra în timpul zilei pe post de grădinar, dar doar pentru a-şi alege locurile în care putea să dea spargerile din timpul nopţii. Ultimele sale victime sunt medicul chirurg din Lanciano şi soţia sa, căreia i-a tăiat o ureche pentru a-i spune unde ţine seiful cu bani.

A fost ajutat de fraţii Constantin şi Ion Cosmin Turlică şi de verişorul acestora, Aurel Ruşeţ, toţi trei fiind din Drăgoteşti. Mama lui Colţeanu a reuşit să îi surprindă pe anchetatorii italieni pentru că în momentul în care a fost chemată la secţie pentru a fi interogată le-a spus acestora ca fiul său să păţească exact ce au păţit şi victimele sale dacă a făcut astfel de fapte.

Colţeanu a fost identificat în momentul în care s-a prezentat la o casă de amanet pentru a lăsa acolo un ceas pe care îl furase de la victimele pe care le torturase. Cei trei gorjeni erau deja în spatele gratiilor la acel moment, iar la scurt timp lângă ei a ajuns şi Colţeanu.

Ambasadorul României în Italia a fost nevoit să aibă şi el o reacţie publică şi să le ceară scuze italienilor pentru faptele oribile ale compatrioţilor săi, mai ales că, pe reţelele de socializare, românii care muncesc cinstit şi din greu în Italia se plâng de atitudinea din ce în ce mai rasistă a localnicilor, justificată de cele întâmplate la Lanciano.

„Resping cu fermitate orice act criminal şi susţin cu tărie ca autorii responsabili să fie deferiţi justiţiei şi să suporte neîntârziat rigorile legii, indiferent de cetăţenia acestora. Doresc totodată să exprim întreaga mea compasiune faţă de victimele acestui act criminal deosebit de grav şi mă alătur mesajelor de solidaritate transmise deopotrivă de cetăţeni români şi italieni. Susţin importanţa de a nu lăsa ca astfel de fapte deplorabile să afecteze imaginea comunităţii româneşti din Italia, buna convieţuire şi interesele reciproce ale ţărilor noastre.

Este foarte important să înţelegem că persoanele puse recent sub acuzare nu reprezintă valoarea umană, profunzimea şi demnitatea poporului român şi prin urmare nici a comunităţii româneşti din Italia. Niciun criminal nu reprezintă niciodată virtuţile naţiunii sale; sufletul şi gândirea sa sunt întinate. Fără nicio urmă de îndoială, susţin ca orice infracţiune comisă de un cetăţean care nu respectă legea să fie pedepsită”, se arată în mesajul ambasadorului George Bologan. (G.I.)

Vizualizări: 4,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: