Gorjenii care au şocat Italia. „Ne-au spus că ne vor tăia în bucăți mici”

Trei tineri din comuna gorjeană Drăgoteşti au şocat Italia prin brutalitatea cu care au atacat doi pensionari în locuinţa lor doar din dorinţa de a-i jefui. Convinşi că se vor umple de bani, tâlharii au avut neşansa să nu găsească în casa bătrânilor seiful pe care îl visau. Au mutilat-o pe bătrână, tăindu-i urechea, după care au fugit, sperând să scape, dar tot au ajuns în spatele gratiilor. Acum, italienii îi privesc din nou pe români ca pe nişte bandiţi şi cer pedepse exemplare pentru cei trei.

Cei trei atacatori sunt Constantin Turlică, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlică, de 20 de ani, şi Aurel Ruşeţ, de 25 de ani. Primii doi sunt fraţi şi, în acelaşi timp, verişori cu cel de-al treilea. De loc sunt din Drăgoteşti, dar rudele lor de acasă spun că nu ştiu ca vreunul dintre ei să se fi ocupat cu aşa ceva. Oamenii au fost la fel de şocaţi când au aflat ce s-a întâmplat ca şi italienii cărora nu le venea să creadă de câtă cruzime au putut da dovadă cei trei în timpul jafului de duminică noaptea.

Legaţi de scaune şi torturaţi

Presa din peninsulă relatează, citându-i pe anchetatori, că românii au mers la vila unui reputat medic chirurg din oraşul Lanciano, convinşi fiind că acolo vor găsi sume mari de bani. Carlo Martelli, de 69 de ani, era acasă împreună cu soţia sa, Niva Bazzan, cei trei agresori legându-i de scaune şi torturându-i pentru a le spune unde ţin ascuns seiful cu bani.

Victimele au încercat în zadar să le explice că nu au un astfel de seif şi nici sume mari de bani. Pentru a fi „convingător”, unul dintre români nu a ezitat să îi taie bătrânei o ureche. Chiar şi mutilată, femeia nu a putut să spună nimic despre vreun seif cu bani, hoţii mulţumindu-se până la urmă cu câteva carduri şi cu 3.400 de euro, singurii bani pe care bătrânii îi aveau în casă. Au fugit de la locuinţa bătrânilor cu un Golf de culoare neagră şi înmatriculat în România, cu numere de Gorj, identificarea lor făcându-se astfel destul de repede.

Medicul chirurg Carlo Martelli a povestit presei italiene ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. „Eram convins că ne vor ucide. Mă loveau fără oprire, apoi au adus-o pe soţia mea. Am văzut ce i-au făcut, au început să o taie, am văzut când i-au tăiat o ureche şi apoi n-am mai înţeles nimic. Eram convins că ne omoară pe amândoi. Ne-au bătut din nou, legaţi de mâini şi de picioare, ne loveau fără oprire. Urlau să le spunem unde este seiful sau ne vor tăia în bucăţi. Nu aveam seif”. Soţia medicului a suferit şi mai mult. „Dormeam în camera mea, când m-am trezit luată la palme şi aruncată la pământ. M-au legat, mi-au pus niște scotch pe gură şi imediat m-au târât în ​​camera unde era soțul meu. Avea mâinile și picioarele legate cu un cablu de calculator. Ne-au spus că ne vor tăia în bucăți mici dacă nu le spunem unde este seiful. Apoi am văzut chipul lui Carlo plin de vânătăi. M-au aşezat în faţa lui şi au început să mă taie. Îmi amintesc că nu mai ştiam ce se întâmplă cu mine, în timp ce îmi tăiau urechea dreaptă. Am simțit că soțul meu și cu mine vom muri în acea dramă care, în ferocitatea ei, părea complet ireală. Mă gândeam de ce. De ce noi? Acest lucru îmi trecea prin minte, apoi am devenit din ce în ce mai confuză, în timp ce vedeam cum mi se scurge sângele”.

„Suntem nevinovaţi”

Doi dintre agresori, aflaţi în maşină, au fost prinşi de carabinieri la scurt timp după producerea jafului violent, iar cel de-al treilea a fost descoperit într-un hotel din oraş. Localnicii au aflat repede că individul se află în hotel şi au venit în număr mare pentru a-l vedea şi a-l huidui când este scos de poliţişti pentru a fi dus la secţie în vederea audierii. „Suntem surprinși că suntem cercetați în această anchetă, suntem nevinovați”, sunt declarațiile celor trei arestați, declarații făcute publice prin vocea avocatului apărării, Domenico Russo, la ieșirea din Comisariatul de la Lanciano.

Vorbe grele s-au dezlănţuit la adresa celor trei nu doar din partea italienilor de rând, ci şi a politicienilor şi a unor miniştri de la Roma. Inclusiv români stabiliţi în Italia au trebuit să se declare ruşinaţi în astfel de momente de ţara din care provin şi de cruzimea de care au dat dovadă conaţionalii lor.  

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, care este şi vicepremier al Italiei i-a felicitat pe poliţiştii din subordinea sa pentru cum au rezolvat cazul şi a făcut publică o fotografie cu cei trei gorjeni chiar pe contul său de Facebook.  „Cei trei infractori care, în aşteptarea plăţii ajutoarelor, au mers să fure, să lovească şi să mutileze noaptea. Sper ca în curând să li se alăture şi compatriotul lor român, căutat încă. Cu toţii trebuie să plătească pentru tot”, a scris vicepremierul italian pe reţeaua de socializare.

Iar autorităţile nu îl caută doar pe cel de-al patrulea membru al bandei, ci şi pe o româncă despre care se presupune că le oferea informaţii tâlharilor cu privire la casele pe care urmau să le jefuiască. Acum, anchetatorii cred că gorjenii sunt responsabili şi de alte furturi şi jafuri, inclusiv de o tâlhărie în care i-ar fi tăiat unui italian un deget tot pentru a-l „convinge” să le dea banii.

Ultima oră: Carabinierii l-au reținut pe Alexandru Bogdan Colţeanu, tânărul de 26 de ani considerat a fi capul bandei de hoți. Acesta încerca să bage la amanet un ceas furat din casa italienilor.

Galerie foto


Vizualizări: 18,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: