Puiu Diaconescu, la un pas de verdictul final

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru începutul lunii viitoare termenul la care va pronunţa sentinţa definitivă în dosarul de incompatibilitate al fostului liberal gorjean Puiu Diaconescu.

Fost vicepreşedinte atât la PNL Gorj, dar şi la PSD Gorj, cu ani în urmă, Diaconescu a pierdut pe fond procesul cu inspectorii de integritate, Curtea de Apel dând dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate. Politicianul a contestat apoi sentinţa şi anul acesta, în aprilie, a început procesul propriu zis, la acel moment Puiu Diaconescu anunţând brusc, într-o emisiune radio, că se retrage definitiv din politică, fără să spună şi care ar fi motivul. Acum el aşteaptă sentinţa finală a magistraţilor de la instanţa supremă, prin verdictul respectiv judecătorii putând să îi interzică acestuia să mai ocupe sau să candideze pentru vreo funcţie publică în următorii trei ani.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Diaconescu Puiu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, întrucât, în perioada 23 iunie 2008 - 28 iunie 2012, S.C. Banatim S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a emis o factură fiscală către  S.C. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj S.A., societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj, în valoare totală de 1.330 lei”, se arată într-un comunicat transmis de ANI.

Politicianul a explicat ulterior că e vorba de 14 scaune pe care le-a vândut societăţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, contravaloarea acestora nefiind o sumă mare. A fost însă suficientă cât să fie constatată incompatibilitatea, aşa cum a fost şi în cazul altor politicieni locali, Nicolae Daviţoiu sau Ion Călinoiu, care, la rândul lor, au pierdut procesele contra ANI tot pentru nişte sume considerate mici.

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: