Primar supărat pe exploatatorii de lemne: Distrug și drumurile

Cititorii ne-au semnalat exploatări masive ale pădurilor în zona Schela a județului Gorj, dar se pare că și la Tismana se întâmplă același lucru. O recunoaște primarul din oraș, Marian Slivilescu, care primește semnale de la cetățenii din comună că frecvent circulă mașini încărcate cu lemne și nu doar că rămân fără păduri, dar se distrug și drumurile. Sesizări de acest gen a primit și deputatul Alin Văcaru de la Pro România.

Se pare că și în zona Tismana se exploatează masiv material lemnos. Pe lângă miile de metri cubi scoase anual la licitație de ocoalele silvice din zonă mai sunt și hoții de lemne care uneori sunt prinși de polițiști. ”Am văzut și eu în presă că sunt mereu prinși transportatori de lemne care nu au documente și le este confiscat materialul lemnos. La fel de bine știu că cele două ocoale silvice din zonă scot la licitație anual parchet pentru exploatare. A fost date spre tăiere și 13 mii de metri cubi de material lemnos. Sunt cantități pe care ocoalele le scot la licitație“, a precizat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

Oamenii sunt deranjați că li se taie pădurea, dar sunt nemulțumiți și de faptul că le sunt distruse drumurile de mașinile care transportă materialul lemnos. ”Noi nu beneficiem de nimic. Rămânem și fără păduri și cu drumurile distruse. Oamenii ne sună să ne spună că mereu trec mașini încărcate cu lemne și efectiv se distrug drumurile din localitate și noi trebuie să le reabilităm din bugetul local. Trec sute de camioane anual. Noi avem trei mari intrări în pădurile din Tismana. E vorba de Valea Pocruii, Valea Tismanei și Valea Pârgavului. Poliția își face treaba, fac acțiuni, dar mai scapă”, a mai spus edilul din Tismana.

Sesizările localnicilor din Tismana nu au ajuns doar la primări. Din disperare oamenii au luat legătura și cu deputatul Alin Văcaru, care este din zonă și speră să le ducă strigătul de ajutor mai departe. ”Credeți-mă că am stat de vorbă cu foarte mulți oameni din zonele de sub munte, de la Tismana de la mine de acolo, și îmi spun că zilnic trec mașini încărcate cu lemn și să încercăm să luăm măsuri cu acest lucru. Să încercăm să nu mai exportăm lemne. Eu m-am minunat când l-am văzut pe domnul prim-ministru Orban că noi importăm lemne, nicidecum nu le exportăm”, a spus Alin Văcaru la Radio Infinit.

Deputatul este sigur de faptul că jaful în pădurile din Tismana și nu numai s-a intensificat în perioada stării de urgență. ”Toată lumea pune poze pe facebook și primesc în mail poze cu mașini pline de lemne care ies de la noi din țară. Dacă stăm acasă, unii își fac treaba și taie în neștire. Dacă înainte mai era câte unul care se ducea la munci agricole, îi vedea și suna la 112, acum nu mai are cine să sune, acum lucrează în voie. Nu-i mai deranjeze nimeni”, a declarat deputatul Alin Văcaru la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: