Primar: Am scos PET-uri și cotoaie din ciorbă din canalizare

Autoritățile locale din Motru au intervenit pentru igienizarea subsolului unui bloc social din municipiu. După ce au văzut că subsolul a devenit groapa de gunoi a locatarilor, autoritățile au luat o decizie radicală. Cine nu va respecta regulile de conviețuire socială la bloc va fi amendat sau evacuat.

Cosmin Morega, primarul din Motru, recunoaște că o igienizare a blocului social nu s-a mai făcut de acum șapte de ani. S-a intervenit la curățirea subsolului, iar autoritățile au rămas uimite să constate că aici era groapa de gunoi a locatarilor.

”Este vorba de blocul C7, acolo unde de ani de zile nu s-a mai făcut nimic. Nu este posibil să găsim în subsolul blocului munți de gunoaie, PET-uri, resturi alimentare, cotoaie din ciorbă, doze de bere și alte gunoaie care nu aveau ce să caute acolo, dar e mai simplu să le arunci pe canalizare decât să le duci la tomberon. Nu putem și nici nu vrem să fim servitori, pentru că în timp ce muncitorii munceau să curețe subsolul, locatarii stăteau pe geam la bustul gol ca in plină vară, cu berea în mână și scuipau semințe în capul celor care veniseră să îi igienizeze”, a declarat Cosmin Morega.

În urma acestei experiențe, edilul din Motru este decis să ia măsuri. ”Trebuie să facem ordine și să începem să civilizăm acești locatari. Dacă mai găsim situație de genul o să dăm sancțiuni și o să mergem până la evacuarea locatarilor care nu respectă curățenia și mai aruncă în canalizare toate resturile menajere. Noi le subvenționăm căldura și apa, iar ei se plimbă cu mașini de lux și stau toata ziua în cârciumă și așteaptă să ne ducem tot noi să îi igienizăm? Nu mai merge așa. S-a terminat”, a mai spus Morega.

Vizualizări: 2,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: