Primar audiat la DNA pentru vânzarea unui teren către Tinmar

Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, a dat cu subsemnatul ieri la DNA Craiova, după ce în ultimele zile procurorii au ridicat mai multe documente de la sediul primăriei. Edilul local spune că demersurile au fost iniţiate în urma unei sesizări privind vânzarea terenului de 52 de hectare către firma care a realizat cel mai mare parc fotovoltaic din România. Mazilu este convins că reclamaţia a fost făcută de către Ion Fugaru, cu care acesta se află în conflict de mai mulţi ani.

Primarul Mihai Mazilu a fost chemat ieri la DNA Craiova pentru a da o declaraţie cu privire la procedura de vânzare a celor 52 de hectare pe care a fost realizat cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Iniţial terenul din Cărbuneşti-Sat a fost concesionat, însă ulterior firma respectivă s-a arătat interesată să-l cumpere. Potrivit edilului local, afacerea este una foarte rentabilă pentru primărie întrucât preţul este mult mai mare decât al altor terenuri neproductive din ţară. „În prima fază, terenul a fost concesionat, iar acum firma respectivă au înaintat o scrisoare de intenţie cum că vrea să-l cumpere. Evaluarea terenului  a fost făcută de către o firmă care a mai lucrat pentru mari societăţi din ţară. Preţul a ajuns la 3600 de euro/hectar, mai mare cu aproape 1000 de euro decât s-au vândut alte terenuri neproductive din ţară”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Primar cu peste 50 de NUP-uri

Edilul local e convins procurorii DNA au demarat cercetările în urma unor sesizări făcute de Ion Fugaru. „Procurorii DNA au venit şi au strâns nişte informaţii din teritoriu, iar apoi am fost chemat să dau o declaraţie la Craiova. Toate acţiunile vin în urma unor sesizări înaintate de acelaşi om care mi-a făcut zeci de reclamaţii de acest gen. A contestat preţul terenului şi m-a acuzat de luare de mită. Sunt sigur că chemarea mea la Craiova este doar o formalitate. La ora actuală am peste 50 de NUP-uri (Neînceperea Urmăririi Penale)”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Ion Fugaru, fost consilier local, a spus că reclamaţia nu-i aparţine. „Nu am făcut eu reclamaţia, dar acolo este o problemă mare. Terenul nu a fost încă vândut, doar s-a făcut evaluarea. Problema este că, timp de 27 de ani, primăria ar fi încasat din concesiune, potrivit contractului, o sumă de 8-9 ori mai mare decât cea stabilită de evaluator pentru vânzare. Sunt două aspecte aici, evaluarea s-a făcut fără aprobarea consiliului local, dar şi faptul că primarul a iniţiat un proiect de hotărâre pentru vânzare, a existat intenţia”, a explicat Fugaru.

Parcul fotovoltaic de la Târgu Cărbuneşti se întinde pe 52 de hectare şi este cel mai mare din ţară, investiţia Tinmar Ind ridicându-se la zeci de milioane de euro. Primăria câştigă din concesionarea terenului circa 200.000 de lei pe an. Dacă ar vinde terenul la preţul stabilit de evaluator, în conturile primăriei ar intra circa 180.000 de euro.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: