Decizie finală: Criminalii de la Motru, pușcărie pe viață!

Închisoare pe viaţă! Aceasta este pedeapsa pentru trei din cei patru criminali din Motru, rămasă definitivă la Curtea de Apel Craiova. Minorul implicat în dubla crimă de anul trecut, în care au fost ucişi un traficant de droguri şi amica lui, a fost şi el condamnat la 15 ani. Magistraţii au stabilit şi despăgubiri pentru fetiţa rămasă orfană după uciderea tatălui său.

Conform sentinței decise vinerea trecută de magistrații Curții de Apel Craiova, închisoarea pe viață a fost decisă pentru Florin Claudiu Mînea, Dragoș Ionescu și Dorin Mihai Bălan. Toți trei sunt majori, spre deosebire de un al patrulea, Bogdan Alexandru Drăgoi, care este minor și a scăpat cu 15 ani de închisoare, deși el l-a atras într-o capcană pe tânărul din Filiași care și-a pierdut viața la Motru alături de iubita sa.

Și-au recunoscut crimele

Cei patru au recunoscut pe parcursul procesului că i-au omorât pe Ion Ulăreanu, din Filiași, și pe prietena acestuia, Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. Bărbatul ucis era căsătorit și avea o fetiță de un an, magistrații Curții de Apel stabilind ca inculpații să plătească daune morale de 100.000 de lei soției acestuia, suma fiind mult mai mică față de cea de 250.000 de lei decisă inițial de Tribunalul Gorj.

Fetița minoră a bărbatului ucis ar urma, de asemenea, să primească de la cei patru condamnați o rentă globală de 6.000 de lei, cu titlul de pensie de întreținere, calculată de la data comiterii faptei și până în prezent. De asemenea, minora ar urma să primească o rentă lunară de 1000 de lei până la împlinirea majoratului sau până la 26 de ani, inclusiv, în cazul în care va urma studii superioare.

Curtea de Apel Craiova a decis să mențină restul sentinței decisă de Tribunalul Gorj, ceea ce înseamnă că mama tinerei de 19 ani ucisă de cei patru va fi despăgubită cu 200.000 de lei, daune morale, și 20.000 de lei daune materiale.

Uciși pentru droguri

Ion Ulăreanu și Gabriela Ileana Dumitrana au fost omorâți în apropierea municipiului Motru, pe un teren viran, după ce au fost atrași într-o cursă, bărbatul fiind chemat de la Filiași pentru a le aduce celor patru tineri droguri pentru care însă aceștia nu aveau bani. Cei patru au convenit ca tranzacția să se facă la marginea orașului, aici ei omorându-i pe Ulăreanu și Dumitrana, după care au dus mașina în care se aflau cele două cadavre până la marginea unui lac din localitatea Meriș, județul Mehedinți, la circa 3 km de municipiul Motru.

Criminalii au dorit să arunce mașina în lac, dar autoturismul s-a împotmolit în mâl, motiv pentru care cei patru au decis apoi să îi dea foc, nu înainte de a lua de la victimele lor câteva pliculețe cu etnobotanice, în valoare de 2000 de lei. Mașina incendiată a fost descoperită a doua zi de către localnici, ancheta în acest dosar fiind efectuată de procurorul Gheorghe Covei din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. După această dublă crimă, serviciile speciale au supravegheat mult mai atent zona Motru și așa au reușit să destructureze o grupare care furniza droguri aduse din Italia, despre care Pandurul a relatat recent, inculpații vânzând „Maria Ioana”, adică marijuana inclusiv la Motru, dar și în localitățile învecinate.

28 – de ani a fost sentinţa iniţială, dată de Tribunalul Gorj, pentru cei trei criminali majori

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: