Șantajiști băgați după gratii

Patru bărbați din Târgu Jiu, Lelești și Fărcășești au ajuns luni seara în arestul IPJ Gorj într-un dosar în care sunt acuzați de mai multe ilegalități, șantajul fiind cea care se regăsește în dreptul fiecăruia dintre ei.

Ancheta a început după ce Emanuel Alexandru Văduva a fost prins la mijlocul lunii ianuarie pe un drum din Fărcășești conducând fără să aibă permis. Câteva zile mai târziu, după ce a fost audiat la Parchet, individul l-a amenințat cu bătaia pe unul dintre martorii din dosar, cerându-i să mintă în fața procurorului de caz astfel încât el să scape basma curată. În februarie și martie, acesta a făcut rost de cardul unui medic de la Spitalul Județean Târgu Jiu, originar din Lelești, și, după ce a aflat și PIN-ul i-a retras acestuia banii din cont.

Anchetatorii au mai stabilit și că Văduva, la începutul acestei luni, l-a ajutat pe Cătălin Alexe Muntean, împreună cu Radu Ilarie, din cartierul Meteor, să primească un autoturism de la o persoană amenințată, de asemenea, cu acte de violență. După gratii a ajuns pentru o noapte și Marian Gabriel Kira, un tânăr din Meteor pe care rudele îl căutau ieri dimineață la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru a vedea dacă „scapă” sau nu. Procurorul l-a audiat și l-a lăsat liber, în cele din urmă, dispunând controlul judiciar față de el. El a devenit inculpat pentru că a mințit într-un dosar în care era martor și, în plus, pe 21 martie, a furat un card bancar pe care i l-a dat lui Văduva ca să-l folosească așa cum știa el mai bine.

Pentru Văduva, Muntean și Ilarie, procurorul de caz a cerut arestarea preventivă, bărbații fiind acuzați de șantaj, mărturie mincinoasă, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos sau conducerea unui autoturism fără a avea permis.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: