Primar, despre salariile de la Poliția Locală: Ajung și la zece mii de lei - document

Șefii Poliției Locale Târgu Jiu aveau salarii de invidiat înainte de reorganizare. Directorul executiv ajungea la 6.500 de lei net, plus 992 de lei normă de hrană, iar șefii de serviciu în jur de șase mii de lei, plus 1.100 de lei norma de hrană. Nu mai puțin de 11 salariați aveau funcții de conducere. Facem precizarea că norma de hrană au pierdut-o în septembrie. Pe brut, erau salarii care depășeau zece mii de lei.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit despre salariile pe care le încasează cei peste 100 de angajați ai Poliției Locale Târgu Jiu: “În ultimii trei ani, le-am acordat toate stimulentele prevăzute de lege. Inclusiv norma de hrană, de 1100 de lei. Media salarizării la Poliția Locală, pe valoare netă, nu pe brut, este undeva la 4.000 de lei pe lună plus 1.100 de lei norma de hrană. Brutul ajunge și la 7000 de lei. Am făcut o evaluare a costurilor cu șefii de serviciu. Media brută este undeva la 10 mii de lei pe lună. Asta e cheltuiala pe care o fac eu ca autoritate publică locală, din taxele și impozitele cetățenilor municipiului Târgu Jiu. 10 mii de lei pe lună pentru fiecare șef de serviciu. Net, ajunge undeva la 6.000 și ceva de lei nivelul de salarizare plus cei 1.100 de lei ca normă de hrană”.

Dacă mâine s-ar face un sondaj, peste 70% dintre cetățenii din Târgu Jiu și-ar dori desființarea Poliției, a concluzionat primarul. „Le-am pus la dispoziție acele autoturisme noi să se poată deplasa. Imaginea este determinată de modul în care acționează polițistul local. Eu nu am vrut să pun o pată asupra Poliției Locale în general. Dacă mâine s-ar face un sondaj la nivelul municipiului, peste 70% din cetățeni nu și-ar dori reorganizarea. Și-ar dori desființarea Poliției Locale. Gradul de nemulțumire este mult mai mic vizavi de polițiști, jandarmi față de polițiștii locali. Mare parte din angajații Poliției Locale au fost paznici înainte”, a mai declarat primarul, la Radio Accent.

Poliția Locală este în plină reorganizare. Mai multe posturi de șefi au dispărut, iar angajații au fost trecuți pe alte posturi. În plus, aproximativ 40 de polițiști locali au fost transformați din funcționari publici în paznici.

Galerie foto



Vizualizări: 3,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: