Primar din Gorj, la discuții cu șeful CE Oltenia

Primarul din localitatea gorjeană Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a purtat mai multe discuții cu directorul Complexului Energetic Oltenia prin care îi cere acestuia deschiderea unui punct de vânzare a cărbunelui în localitate, la fosta Carieră Seciuri. Activitatea acestei unități miniere a fost oprită în urmă cu ceva timp, deși încă mai există rezerve de cărbune.

Primarul din Roșia de Amaradia vrea să găsească o soluție și să dea „viață” zonei miniere din Roșia de Amaradia. Este vorba despre Cariera Seciuri, închisă în urmă cu câțiva ani. Astfel, primarul spune că a purtat discuții cu directorul CE Oltenia, Daniel Burlan, privind deschiderea unui punct de vânzarea cărbunelui. Acest lucru ar fi benefic și pentru cetățeni, mai spune Cotojman.

”Am discutat mai multe aspecte, în primul rând ce țin de zona mea. Având în vedere că la Seciuri a fost o unitate minieră care s-a închis, avem zăcământ de cărbune. A fost o discuție prioritară. Am tot insistat să găsim o soluție, să dăm viață zonei miniere, mai ales că există resurse. Am propus ca măcar în perioada următoare să se încerce deschiderea unui punct de desfacere. Acest lucru ar presupune ca minerii și orice cetățean din localitate să achiziționeze cărbune. A rămas ca, săptămâna viitoare, domnul Gore Popescu, trimis de domnul Burlan, să ajungă la Roșia de Amaradia și să vedem ce putem face”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: