Primar: Eu nu cred că virusul va face ravagii la noi

În timp ce unii primari sunt în alertă și își iau toate măsurile de precauție, sunt și alții optimiști. E cazul primarului din comuna gorjeană Cătunele, care crede că, în România, coronavirusul nu va face victime ca în Italia. Florinel Țuilă să bazează pe faptul că românii sunt puternici.

Zeci sau chiar sute de gorjeni sunt așteptați să ajungă acasă, în fiecare comună din Gorj. Majoritatea primarilor și-au luat măsuri de precauție și au pus în temă sătenii să fie vigilenți și să anunțe dacă le vin vecinii din străinătate. ”Vreau să vă spun că au venit acasă localnici din Elveția, Suedia, Spania, Norvegia, Portugalia și avem informații că vor mai ajunge în perioada următoare. Eu am împărțit prin comună informări pentru cetățeni cu ce trebuie să facă în această perioadă. Chiar dacă majoritatea nu anunță când vin acasă, ne sună vecinii imediat, pentru că oamenilor le este teamă. Lucrăm foarte bine cu cetățenii în această perioadă”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

În comuna Dănești, activitatea cu publicul a fost suspendată. Și aici autoritățile locale au în vizor cetățenii care vin de peste hotare. ”Numai azi au venit 5 din Franța. Am avut peste 20 de persoane izolate. De regulă vecinii au fost cei care ne-au anunțat. Un singur localnic venit din Germania a oprit mașina în fața primăriei, ne-a spus că vine din Germania și a rămas acolo până când i-am spus ce are de făcut. S-a izolat singur într-o casă, nu s-a dus la familie. Au venit și din Anglia. Noi la primărie am suspendat activitatea cu publicul. Primim doar cazuri excepționale. Mulți veneau să plătească impozitul că aveau reducere și să depună cereri pentru APIA. Care vin, totuși, lasă actele la ușă, sau dacă e o situație deosebită intră. Dar oamenii au înțeles și am văzut că nu mai prea vin”, a precizat Emilian Rusu, primarul din Dănești.

Primarul din comuna Cătunele este optimist și crede că noul coronavirus nu va crea probleme românilor. ”Au început să curgă oamenii acasă din străinătate. Vin din Germania, Italia, de peste tot. Unii anunță, alții uită, dar ne sună vecinii și ne spun. Eu nu cred că la noi vor fi probleme ca în Italia. Eu sunt optimist. La noi nu va face ravagii, pentru că românii sunt puternici și sunt învățați cu necazurile. E bine că nu avem nici un mort până acum. Eu am avut gripă acum 2 săptămâni și sunt bine. E în funcție de organism, iar românii sunt puternici. Sunt convins că vom trece cu bine peste această etapă”, a precizat Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: