Transloc a suplimentat cursele în perioadele aglomerate

Vești bune pentru târgujienii care lucrează la fabrica de cablaje și Artego. Ca să nu stea înghesuiți în autobuze și troleibuze când vin și când se întorc de la serviciu, cei de la Transloc au suplimentat numărul de mijloace de transport în comun. În loc de un autobuz, sunt trimise chiar și patru. Totul ca oamenii să fie cât mai puțini într-un singur mijloc de transport ca să fie evitat în acest fel riscul de îmbolnăviri.

Sute de persoane lucrează la fabrica de cablaje din zona Rostramo, alte câteva sute muncesc la Artego. În fiecare dimineață și la schimburile de tură oamenii erau nevoiți să stea îngrămădiți în autobuze.

Autoritățile au suplimentat numărul de mijloace de transport în comun. „Mi se pare o idee foarte bună. Era foarte aglomerat mai ales dimineața pentru că suntem mulți care venim aici și aproape că nu puteai să respiri în autobuz. Astăzi (n.r. joi) la prânz, am fost uimită că au venit chiar trei autobuze și așa am stat mai răsfirați și noi”, a spus o femeie. „Este o decizie bună. Am văzut că în alte orașe se restricționează transportul în comun. Bine că s-au gândit la noi. Suntem mulți și până acum am mai evitat să iau troleul. Am mai venit cu alți colegi cu mașinile ca să nu stăm înghesuiți”, a spus un alt târgujian.

Directorul Transloc Târgu Jiu, Mihai Paraschiv, a explicat că au fost suplimentate mijloacele de transport în comun pentru orele 6, 14 și 22, când este cel mai aglomerat. Când schimbă turele la serviciu, oamenii din oraș vor avea la dispoziție chiar și patru autobuze dacă va fi nevoie. „Nu știu dacă este cazul să restricționăm transportul. Am făcut tot ce ne-a stat în putință să suplimentăm numărul mijloacelor de transport în comun astfel încât să nu existe înghesuială, să fie cât mai puțini călători transportați în același timp. Nu știu dacă este o soluție bună să închidem de tot partea de transport. În perioadele cele mai aglomerate, am suplimentat numărul mijloacelor de transport mai ales pentru zonele industriale. Tot ce înseamnă fabrica de cablaje, Artego, am avut discuții cu conducătorii celor două societăți să facem tot ce ne stă în putință să avem un număr de mijloace de transport mărit pentru a evita aglomerația”, a declarat Mihai Paraschiv.

Problema rămâne însă aprovizionarea cu substanțe dezinfectante: „Stocurile sunt pe terminate și nu avem de unde să aprovizionăm. Suntem într-o situație de criză. Nu avem de unde să ne mai aprovizionăm. Cred că toată lumea vede că nu se mai găsește spirt, gel dezinfectant și așa mai departe”.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: