Primar: Firmele intră în faliment dacă nu le dăm banii

Situație tot mai complicată în rândul primarilor gorjeni care au lucrări, dar nu au bani să plătească firmele de construcții. Se întâmplă și în localitatea gorjeană Bengești-Ciocadia. Primarul Victor Geogia atrage atenția și spune că firmele vor intra în faliment în cazul în care nu își vor încasa banii pe lucrări.

Rectificarea bugetară anunțată este aproape, iar primarul din Bengești-Ciocadia are nevoie de bani ca de aer. Acesta a declarat faptul că are de achitat constructorului care s-a ocupat de lucrarea rețelei de alimentare cu apă suma de aproximativ  1,8 milioane de lei.

”Abia aștept să se facă această rectificare bugetară. Am un milion 800 de lei  pe care trebuie să îi dau constructorului care a efectuat lucrarea la rețeaua de apă. Îmi trebuie acești bani și pentru asfaltare, pentru că eu am prognozat că banii vor fi acordați. Rog guvernații să nu țină cont  de coloratura politică, în caz contrar, firmele vor intra în faliment dacă nu își primesc banii. Am toată speranța că cei de la guvern vor da banii acolo unde trebuie și unde lucrările nu sunt plătite nici până acum”, a spus primarul Geogia, la Radio Infinit.

Sunt și primari sceptici. Unul dintre ei este cel din Negomir, Tudor Oiță. Acesta spune că speranțele sunt aproape nule.

”Avem și noi nevoie de bani pentru proiectele pe care le avem în curs și sunt aproape de finalizare. Avem proiecte în desfășurare în valoare de 25 milioane de lei, iar partea noastră este de 500.000, bani pe care trebuie să-i depunem până la sfârșitul anului. Avem nevoie de minim 500.000 de lei pentru a încheia anul cu bine. Speranțele sunt aproape nule, să nu zic nule. Dacă vor fi bani, vor fi foarte puțini. Mă gândesc că vor fi împărțiți politic”, a spus Oiță.

Vizualizări: 3,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: