Primar: Mă văd nevoit să apelez la fondul de rezervă

Primarii gorjeni stau ca pe ghimpi în aşteptarea unei rectificări bugetare care să le asigure banii necesari pentru buna funcţionare. La Glogova sunt probleme financiare, iar primarul spune că va apela la fondul de rezervă de anul trecut, dacă va fi cazul, pentru a mai achita din facturi și pentru plata salariilor funcţionarilor. Arieratele cresc pe zi ce trece, spune primarul Gheorghe Alpredi.

Primarul comunei Glogova spune că unitatea se confruntă cu probleme financiare, asta pentru că sumele acordate la început de an au fost mult mai mici față de anii precedenți. Gheorghe Alpredi așteaptă ca mulți alți primari din Gorj o rectificare bugetară. Comuna are de plătit deja datorii învechite, iar facturile continuă să vină. "Aşteptăm ca fiecare comunitate locală rectificarea bugetară. Anul acesta ne-au fost alocate sume mai mici decât în anii precedenţi. Sperăm ca luna aceasta să primim ceva. Avem niște arierate, în jur de 40 mii lei pentru cheltuieli curente. Sperăm să nu mai crească şi aşteptăm să vedem când va fi emisă hotărârea de Guvern", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
Comuna Glogova are de achitat partea de cofinanțare pentru investiţia privind extinderea reţelei de apă, circa 50 mii lei. Mai trebuie să plătească şi facturile la energia electrică, salariile funcţionarilor pe luna aceasta.
Primarul spune că în situaţia în care nu va găsi o altă soluţie pentru a atrage fonduri la bugetul local va umbla la fondul de rezervă. "Să sperăm că nu vom avea probleme cu plata salariilor funcţionarilor. N-am avut probleme în cei patru ani de mandat. 14 persoane lucrează în primărie. Cheltuielile lunare la primărie, cu tot cu salarii, se ridică la 50-60 mii lei pe lună. Bani mai avem în fondul de rezervă de anul trecut pe care am zis să-l păstrez pentru co-finanțări. Va trebui să apelăm la el", a mai spus primarul comunei Glogova.

Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: